Foto: Shutterstock

IKT pakalpojumu sniedzējs "Bite Latvija" šogad sola vērienīgus darbus tīkla pārklājuma paplašināšanā un mobilā interneta ātruma uzlabošanā uz noslogotākajiem autoceļiem Latvijā.

Kopumā vairāku valsts galveno autoceļu tuvumā šogad tiks izbūvētas 20 jaunas bāzes stacijas, kā arī ar jaunākajām Zviedrijas telekomunikāciju aprīkojuma ražotāja "Ericsson" tehnoloģijām tiks modernizētas 20 jau esošās bāzes stacijas.

Tīkla pārklājums tiks pilnveidots pie galvenajiem autoceļiem ap Rīgu jeb Pierīgā un vairākos nozīmīgos autoceļu posmos, t.i. uz autoceļiem Rīga – Jelgava, Rīga – Sigulda, Rīga – Tukums.

"Iecerētie "Bites" tīkla pārklājuma paplašināšanas un stiprināšanas darbi būtiski uzlabos iedzīvotāju pieredzi, pārvietojoties pa autoceļiem Rīgas tuvumā, kā arī virzienos uz Jelgavu, Siguldu un Tukumu, apmierinot ne vien pieaugošo pieprasījumu pēc augstas kvalitātes mobilā interneta pakalpojumiem ceļā, bet arī sabalansējot tīkla noslodzi nemitīgi augošā tīklā pieslēgto ierīču skaita dēļ," skaidro Aleksandrs Beļajevs, "Bite Latvija" Radiotīkla nodaļas vadītājs.

"Mēs redzam, ka mobilo ierīču lietošanas paradumi strauji mainās, un, esot ceļā, cilvēki arvien vairāk patērē datus – vadītāji izmanto navigāciju, savukārt pasažieri spēlē spēles vai tiešsaistē skatās video. Tādēļ ātrs internets un stabils tīkla pārklājums uz ceļiem daudziem mūsu klientiem ir pamatvajadzība," viņš piebilst.

Nākotnē "Bite Latvija" plāno veikt līdzvērtīgus tīkla kapacitātes pilnveidošanas darbus arī pie autoceļiem citviet Latvijā. Proti, jau nākamgad plānots stiprināt tīkla pārklājumu uz visiem galvenajiem autoceļiem starp lielākajām Latvijas pilsētām.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!