Foto: Meta

Amerikāņu kompānija "Meta" prezentējusi otrās paaudzes virtuālās realitātes brilles. Kompānijas pārstāvji oficiālajā blogā norāda, ka "Meta 2 Development Kit" radītas papildinātās realitātes (AR) satura izstrādātājiem, vēsta portāls "N+1".

"Meta" briļļu attēla izšķirtspēja ir 2560 reiz 1440 pikseļu, kā arī tās nodrošina 90 grādu redzes leņķi. Sensoru kopums un kamera ļauj izsekot ne tikai galvas kustībai, bet arī lietotāja rokām. Pateicoties šiem sensoriem, briļļu nēsātājs var mijiedarboties ar papildu realitātes objektiem bez speciāliem kontrolieriem, vadības svirām vai pelītes.

Virtuālos objektus var pārvietot, rotēt, palielināt vai samazināt un pat nodot citam lietotājam.

Foto: Meta

Atšķirībā no pazīstamajiem papildu realitātes produktiem "Microsoft Hololens", "Meta 2" nav autonoms pārnēsājams dators, bet gan perifērā ierīce, kura pie datora ir jāpieslēdz. Tāds risinājums ļāvis ierīces izstrādātājiem samazināt briļļu cenu gandrīz trīskārtīgi, salīdzinot ar "Hololens".

Iepriekšpasūtot "Meta 2" cena ir 949 ASV dolāru. Kā vēsta izstrādātāji, ierīču piegādes klientiem sāksies 2016. gada otrajā pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!