Foto: DELFI
No 4. septembra Berlīnes izstāžu kompleksā "Messe Berlin" notiek starptautiskā ikgadējā patērētāju elektroiekārtu izstāde IFA, kurā tiek izrādīti galvenie mobilo ierīču, foto, audio, video iekārtu un sadzīves tehnikas jaunumi. Portāls "Delfi" piedāvā fotoreportāžu ar pirmajā dienā redzētajiem interesantākajiem eksponātiem.

Liela uzmanība izstādē veltīta viedtālruņiem un viedpulksteņiem. Jaunākos izstrādājumus atrādīja "Sony", "Lenovo" ("Motorola"), "Samsung" un citi.

Otra galvenā izstādes tematika ir sadzīves tehnika - sākot ar ledusskapjiem un viedajām plītīm, beidzot ar dažādām IoT (internet of things) savienotām viedierīcēm, kas ļauj visu mājas elektroniku apvienot vienā ērti pārvadāmā vidē. Šāda tipa sistēmas kļūst arvien populārākas, jo ļauj ar viedtālruņa palīdzību ieslēgt, izslēgt un vadīt dažādas mājas ierīces, sākot ar apgaismes lampiņām, novērošanas kamerām, beidzot ar drošības sistēmām un tālvadības durvju slēdzenēm.

Televizoru un monitoru ražotāji turpina cīņu par patērētāju interesi piedāvājot arvien košākus, lielākus un izliektākus ekrānus. Ja vēl nesen jaunums bija 4K izšķirtspējas ekrāni, tad tagad arvien vairāk var sastapt jau 8K televizorus.

Izstādē bija manāmi arī vairāki attālinātās vadības "klātbūtnes roboti", kas kļūst salīdzinoši populāri lielos uzņēmumos, jo ļauj darbiniekam virtuāli atrasties birojā, kad tas fiziski nav iespējams.

IFA izstādē piedalās vairāk nekā 1500 dalībnieku. 2014. gadā izstādi apmeklēja 240 tūkstoši cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!