Foto: DELFI
Piektdien Rīgā Ķīpsalas izstāžu hallē atklāta ikgadējā foto lietu izstāde "Rīga Photo Show". Tajā apskatāmas jaunākās fotokameras, objektīvi, gaismošanas aprīkojumus, drukas iekārtas un citas saistītās lietas.

Izstādē diemžēl nepiedalās visi populārākie fotokameru ražotāji, taču pieejamais kameru klāsts ir visai plašs. Apskatāmi daudzi jaunākie modeļi, piemēram, "Canon 5D Mark4", "Canon M5", "Sony a6500", "Fujifilm X-T2", "Olympus EM-1 MkII" un citi.

Nenoliedzami būtiskākais jaunums ir "Fujifilm GFX50s", kas ir pirmā digitālā vidējā formāta bezspoguļa kamera ar fokālo slēdzi. Pirmo reizi pasaulei tā tika prezentēta izstādē "Photokina" septembra beigās, bet šobrīd kamera jau ir apskatāma Latvijā. Šobrīd vēl nav zināms, kad kamera būs pieejama tirdzniecībā, taču "Fujifilm" pārstāvji apgalvo, ka kameras cena būs būtiski zemāka kā citām vidējā formāta kamerām (zem 10 tūkstošiem eiro).

Populārs ir arī dronu stends, kurā apskatāms nesen prezentētais "DJI Mavic" kompaktais drons. Diemžēl vēl nav apskatāms tā līdzinieks – "GoPro Karma" drons.

Izstādes laikā notiek vairākas lekcijas, no kurām īpaši jāpiemin lekcija par dronu lietošanas legālo pusi – par noteikumiem, kas attiecas uz bezpilota lidaparātiem, to reģistrēšanu, augstuma un attāluma ierobežojumiem. Augot dronu popularitātei, šie jautājumi kļūst arvien aktuālāki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!