Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Ķīnas meklēšanas vietne "Baidu" paziņojusi, ka veidos jaunu kompāniju, lai kopā ar Ķīnas autoražotāju "Geely" ražotu elektroauto, raksta "Techcrunch".

"Baidu" nodrošinās viedās autovadīšanas tehnoloģijas, savukārt "Geely" būs atbildīgs par automašīnu dizainu un ražošanu.

Tādējādi vēl viena Ķīnas kompānija ir paziņojusi par plāniem ieiet elektroauto tirgū. Pērnā gada novembrī spēkus par sadarbību paziņoja "Alibaba" un Ķīnas valstij piederošais autoražotājs "SAIC Motor". Pēdējā gada laikā stabili augušas Ķīnas "Tesla" līdzinieku akcijas, tostarp, "Xpeng", "Li Auto" un "NIO".

"Baidu" plāni ieiet autotirgū ir daļa no kompānijas pūlēm diversificēt biznesu, kurā nozīmīgu daļu veido meklēšanas reklāmu ienākumi. Taču pēdējo gadu laikā tirgū ienākušas jaunas mediju platformas, kurām ir pašām savi meklētāji, tādējādi samazinot tradicionālo meklētāju popularitāti un tirgus daļu.

"Baidu" aktīvi strādā pie autonomās vadīšanas tehnoloģijas jau kopš 2017. gada, uzņēmums testē šīs tehnoloģijas un nesen paziņoja par jauniem robotaksometriem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!