Foto: LETA
Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) Tallinā, tiekoties ar Igaunijas prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu, uzsvēra Eiropas Savienības (ES) Digitālā vienotā tirgus nozīmīgumu, skaidrojot, ka šajos jautājumos ES jābūt vienotam regulējumam, jo tikai tā var panākt maksimālu rezultātu.

Latvijas valdības vadītājs atgādināja, ka Latvija savas prezidentūras ES Padomē laikā digitālos jautājumus izvirzīja kā vienu no prioritātēm un pērnā gada maijā panāca kopēju ES valstu vienošanos par Digitālā vienotā tirgus stratēģiju, informēja Ministru kabineta preses sekretāre Lita Juberte.

Tāpat Ministru prezidents apliecināja, ka Latvija turpinās aktīvi iesaistīties šīs stratēģijas īstenošanā. "Mazo valstu sadarbība ir īpaši svarīga Digitālā vienotā tirgus potenciāla sasniegšanai," sacījis Kučinskis.

Šajā kontekstā Latvijai īpaši svarīga ir Audiovizālo mediju pakalpojumu direktīva, kas ir būtiska, lai būtu novēršama trešo valstu propagandas un dezinformācijas kanālu darbība un izslēgta iespēja apiet dalībvalstu likumus.

Sarunā abas amatpersonas atzīmēja, ka ES pašlaik saskaras ar vēl nepieredzētiem izaicinājumiem. "Šengenas zonas saglabāšanai, ES ārējās robežas stiprināšanai un migrācijas krīzes risināšanai ES līmenī ir jābūt mūsu prioritātēm," pauda Kučinskis, uzsverot, ka "stiprināt Baltijas valstu sadarbību un runāt vienā balsī pašlaik ir īpaši svarīgi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!