Jaunā viedtālruņu aplikācija "infy.me" tās lietotāja vietā pilnībā pārvaldīs papīra vizītkartes, kā arī izsekos to vēsturei uz izplatīšanas vietām, informēja aplikācijas "infy.me" izveidotājs Oskars Putniņš.

Jaunā aplikācija trešdien uzņēmējiem tika prezentēta Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Šī aplikācija ļaus ne tikai visas vizītkartes ielādēt mobilajā telefonā, bet arī dos iespēju ikvienam zināt, kad, kur, cikos un ar ko viņš ir apmainījies ar vizītkartēm un vai tā ir pārsūtīta kādam citam.

"infy.me" būtība ir tāda, ka katrai vizītkartei ir QR kods, kuru noskenējot kontakti saglabājas telefonā, kā arī aplikācijas lietotāji var saņemt vizītkarti digitāli e-pastā, "infy.me" sistēmā vai SMS, skaidro Putniņš.

Putiņš  atklāj, ka jau tagad "infy.me" var ielādēt vairāk nekā 1000 vizītkaršu, savukārt, ja tālrunis pazūd, aplikācijai var piekļūt arī no datora vai citas datorizētas ierīces, piemēram, planšetdatora.

Ideja par aplikāciju tās izveidotājam radās, piedaloties profesionālajās konferencēs ārzemēs, kurās saņemtās vizītkartes radīja haosu brīdī, kad bija nepieciešams atcerēties, kurš, kad un kur tās ir iedevis.

Esošie vizītkaršu rīki, kas jau sparīgi darbojas viedtālruņu apritē, nebija pilnvērtīgi, tāpēc Putniņš ar komandu izstrādāja savu aplikāciju, kas nolīdzināja visas iepriekšējo aplikāciju nepilnības.

Lai aplikācija taptu, komanda saņēma atbalstu no Latvijas investīciju un attīstības aģentūras (LIAA), līdzfinansējumu no "JIC Biznesa inkubatora" un piesaistītajiem investoriem.

"Nevaru vēl atklāt, cik lielas investīcijas kopumā ir ieguldītas aplikācijā, jo saistītās puses vēl šādu informāciju atklāt nevēlās, tomēr varu pateikt to, ka līdzekļu pietiek, lai varētu vēl uzlabot un integrēt to tirgū," skaidroja Putniņš.

Aplikāciju bez maksas varēs lejupielādēt no 23.jūnija "App Store" un "Google.Play".

""App Store" vēl nav apstiprinājuši mūsu aplikāciju, bet ļoti ceram, ka ieplānotajā laikā to varēs palaist," stāsta Putniņš.

Lai sāktu lietot "infy.me", ir jāatver "infy" mājaslapa un jāaugšupielādē savas vizītkartes attēls.

SIA "infy.me" dibināts 2013.gadā ar pamatkapitālu 2000 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir Oskars Putniņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!