Foto: Kadrs no video
Latviešu veidots startaps "Overly" saņēmis WSA (World Summit Award) balvu par jaunuzņēmuma radīto papildinātās realitātes aplikāciju, kas pirms 12. Saeimas vēlēšanām ļāva neparastā veidā iepazīt politiķus, portālu "Delfi" informēja uzņēmums.

Kopumā WSA balvai bija nominēts 451 pretendents, bet par uzvarētājiem izraudzīja 40 no tiem. Starp laureātiem bija divi Latvijā radīti uzņēmumi – "Overly" un "4SmartStreets".

"Overly" pirms 12. Saeimas vēlēšanām radīja papildinātās realitātes (augmented reality) aplikāciju, kas ļāva par kandidējošajiem politiķiem uzzināt to, ko viņi neiekļāva savās aģitācijās.

"Overly" saņēma WSA balvu "Valdība un iedzīvotāju iesaiste" kategorijā.

WSA uzvarētājus divās kārtās izvēlēja starptautiska informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) speciālistu žūrija. Katra ANO dalībvalsts varēja pieteikt vienu produktu katrā WSA kategorijā. Tādējādi nomināciju veido uzvarētāju sākotnējā atlase valsts līmenī, kam seko starptautiskās WSA žūrijas vērtējums.

"World Summit Award" ir starptautiska iniciatīva ANO Pasaules informācijas sabiedrības samita ietvaros. WSA ir vienīgā starptautiskā IKT balva pasaulē, kas aptver mobilo risinājumu izstrādātājus vairāk nekā 178 valstīs. WSA pievērš īpašu uzmanību digitālajam saturam, kas uzlabo sabiedrību, un koncentrējas uz vietējo saturu, kam ir globāla nozīme.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!