Foto: Publicitātes foto
Latvijas atvērtā pirmkoda programmatūras uzņēmums SIA "Zabbix" šogad ir iecerējis organizēt desmit "Zabbix" konferences dažādās pasaules valstīs. Turpinot iepriekšējo gadu tradīcijas, kad tika rīkoti vairāki atsaucību guvuši pasākumi, šogad nolemts paplašināt un organizēt jaunas ārvalstu "Zabbix" lietotāju konferences.

"Zabbix" ir atvērtā pirmkoda programmatūra, kas ir paredzēta IT infrastruktūras resursu veiktspējas un pieejamības uzraudzībai un izsekošanai. Programmatūru plaši pielieto visā pasaulē un Latvijā dažādās nozarēs – finanšu un bankas, mazumtirdzniecības, izglītības, valsts un pašvaldību, kā arī organizāciju IT infrastruktūras monitorēšanai.

Uzņēmums veiksmīgi darbojas visā pasaulē un šogad plāno organizēt jau desmit ārvalstu "Zabbix" lietotāju konferences tādās valstīs kā Japāna, Nīderlande, Vācija, Brazīlija, Itālija, Ķīna, Krievija, Čehija un Francija.

Un jau desmito gadu pēc kārtas notiks arī "Zabbix Samits" Latvijā –, kas ir lielākā no visām konferencēm un pērn pulcēja 500 dalībniekus no vairāk nekā 50 pasaules valstīm.

"Zabbix" organizētajās konferences piedalās lietotāji un uzņēmuma klienti – IT nozares eksperti, kas nodarbojas ar IT infrastruktūras uzraudzību savā organizācijā vai uzņēmumā.

Konferences laikā tiek piesaistīti "Zabbix" eksperti no dažādām pasaules valstīm, kas dalās ar savu pieredzi un "Zabbix" izmantošanas stāstiem. Tāpat arī paša uzņēmuma inženieri un konsultanti stāsta par jaunākajiem produkta uzlabojumiem un to lietošanas plašajām iespējām.

"Zabbix" konferences citās pasaules valstīs tiek organizētas jau vairākus gadus, tā, piemēram, Japānā šogad konference notiks jau astoto reizi, bet Nīderlandē otro. Vācijā, Francijā, Itālijā un Čehijā "Zabbix" konferences šogad notiks pirmo reizi.

Tā kā "Zabbix" ir atvērtā pirmkoda programmatūra, lielu lomu produkta zināšanu bāzes palielināšanā ir spēlē lietotāju kopiena. "Zabbix" konferences ir vieta, kur lietotāju kopiena satiekas un dalās ar pieredzi, uzzina jaunākās monitoringa risinājuma iespējas.

"Mēs lepojamies ar "Zabbix" komandas sasniegumiem un iespēju nest Latvijas vārdu ārpus mūsu valsts robežām. IT pasaulē "Zabbix" vārds ir labi zināms un saistās ar kvalitatīvu produktu. Iespēja organizēt konferences ārpus Latvijas mūsu komandai ir devusi lielu pieredzi un sapratni par to, kā mūsu produktu izmanto tūkstošiem organizāciju pasaulē un kas tām ir svarīgākais. Tas ļauj mūsu inženieriem labāk pilnveidot pašu produktu un pakalpojumus," tā par konferenču organizēšanu ārpus Latvijas saka SIA "Zabbix" izveidotājs un valdes loceklis Aleksejs Vladiševs.

"Zabbix" galvenais birojs atrodas Latvijā, un, lai noorganizētu šādus pasākumus ārpus Latvijas robežām, uzņēmums sadarbojas ar plašo partneru loku, kā arī intensīvi iesaista savu Latvijas komandu konferenču organizēšanā.

SIA "Zabbix" tika dibināta 2005. gadā. Tas ir starptautisks programmatūras izstrādes uzņēmums, kas izveidots Latvijā. Filiāles pasaulē atvērtas ASV, Japānā un Krievijā. Uzņēmuma vadošais produkts ir "Zabbix" – atvērtā pirmkoda programmatūra, kas ir paredzēta IT infrastruktūras resursu veiktspējas un pieejamības uzraudzībai un izsekošanai. SIA "Zabbix" piedāvā plašu komerciālu pakalpojumu klāstu, piemēram, tehnisko un konsultatīvo atbalstu, "Zabbix" integrāciju, ieviešanu un pielāgotus izstrādes pakalpojumus, kā arī "Zabbix" profesionālo apmācību. Uzņēmumam ir vairāk nekā 160 partneri visā pasaulē, un starp tiem ir arī daudzi vietējie nozares līderi.

"Zabbix" klientu vidū ir vieni no lielākajiem telekomunikāciju, finanšu, izglītības, mazumtirdzniecības, veselības aprūpes un valdības organizācijām visā pasaulē, daudzi no tiem ir iekļauti "Fortune 500" sarakstā. "Zabbix" Latvijas klientu un lietotāju vidū ir tādi uzņēmumi un organizācijas kā "Citadele", DEAC, Rīgas Tehniskā Universitāte, Valsts Ieņēmumu dienests, Valsts Sociālās apdrošināšanas aģentūra un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!