Foto: Publicitātes foto
Loģistikas uzņēmuma "DB Schenker" un "Volta Trucks" sadarbības rezultātā radītais elektriskais kravas transportlīdzeklis ir veiksmīgi izturējis plašus testus Francijā, kas veikti ierastas satiksmes apstākļos Parīzes ielās. Un nākamgad pirmās šāda tipa kravas automašīnas jau tiks izmantotas ikdienas kravu pārvadājumiem, informē "DB Schenker".

"Šodien ir pāragri spriest, kad tieši pirmais šāds auto parādīsies Rīgas ielās. Nākamais "DB Schenker" solis būs sākt izmantot jaunās "Volta Zero" kravas automašīnas lielākajās Eiropas pilsētās," stāsta AS "Schenker" valdes loceklis Kristo Vragers. Viņš ir pārliecināts, ka jau pēc dažiem gadiem preču pārvadājumi ar elektriskajiem transportlīdzekļiem kļūs par ierastu parādību lielajās Eiropas pilsētās.

Pilnībā elektriskais 16 tonnu smagais "Volta Zero" ir paredzēts izmantošanai "DB Schenker" Eiropas termināļos, lai transportētu preces no sadales mezgliem uz pilsētas centru un pieguļošajām teritorijām.

"Volta Zero" ar vienu uzlādi var nobraukt 150-200 kilometrus.

Pagājušajā gadā tika noslēgts līgums starp "DB Schenker" un "Volta Trucks", saskaņā ar kuru tuvākajos gados loģistikas gigantam kopumā tiks uzbūvētas aptuveni 1500 kravas automašīnas "Volta Zero".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!