Foto: Reuters/Scanpix

Kompānija "Microsoft" prezentējusi savu jaunāko produktu – galda datoru "Surface Studio" ar visplānāko monitoru pasaulē. Turklāt tas nav vienkārši galda dators, kādu to pazīstam līdz šim, bet ar gandrīz horizontāli nolaižamu skārienjutīgu ekrānu, digitālo zīmuli un ērtu sviru iestatījumu mainīšanai, neatraujot skatienu no savas darba virsmas.

"Microsoft Surface Studio" tiek pozicionēts profesionāļiem, īpaši grafiskajiem dizaineriem. Tā 28" collu ekrāns ir tikai 12,5 milimetrus biezs, padarot to par visplānāko galda datora (jeb all-in-one) monitoru pasaulē, un tam ir vairāk nekā 4K izšķirtspēja (192 punkti collā).

Pašas datora komponentes ir iebūvētas datora balstā. "Microsoft Surface Studio" ir pieejams ar 6. paaudzes "Intel" četrkodolu "i5" vai "i7" procesoru, līdz 2 terabaitu hibrīda cieto disku (SSD plus HDD), līdz 32 gigabaitu DDR4 operatīvo atmiņu un līdz četru gigabaitu DDR5 atmiņas "Nvidia GTX 980M" grafisko karti.

Interesanta inovācija ir "Surface Dial" aksesuārs, ar kuru var mainīt dažādus iestatījumus dažādās programmās, neatraujot skatienu no savas darba virsmas. Piemēram, ja zīmējat ar digitālo pildspalvu, bet vēlaties pamainīt krāsas toni, tad nav jābaksta ar pirkstu izvēlnē, bet gan vienkārši pagroziet "Surface Dial" un uzreiz redzat izmaiņas sava zīmējuma procesā.

"Surface Dial", kas maksā 99 ASV dolārus, būs saderīgs arī ar līdzšinējiem "Microsoft" produktiem – "Surface Pro 4" planšetdatoru un "Surface Book" klēpjdatoru.

"Microsoft Surface Studio" cena ir no 2999 līdz 4199 ASV dolāriem atkarībā no komplektācijas.

"Microsoft" prezentācijas pasākumā tehnoloģiju uzņēmums plaši stāstīja par 3D iespējām "Windows 10" jaunākajā atjauninājumā "Creators Update", kas visiem "Windows 10" lietotājiem būs pieejams kā bezmaksas atjauninājums nākamā gada sākumā.

Noskatieties visu "Microsoft" prezentācijas video ierakstu:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!