Foto: DELFI

Ja nenotiks kāds brīnums vai negaidīts paziņojums, tad tieši "Samsung Galaxy S7" un "LG G5", kas prezentēti vienā dienā "MWC-2016", kļūs par šī gada iekārotāko preci bagāto "droīdu" cienītāju acīs. Tādēļ, kamēr īstie viedtālruņi vēl nav nonākuši līdz pircēju rokām, "Techlife" piedāvā ieskatu tehniskajās ierīču īpašībās un iespējās.

"Gizmag" abu viedtālruņu starpību parādīja ļoti uzskatāmi. Ar vienas acs uzmetienu, protams, abas ierīces izskatās ļoti līdzīgas. Bet kā ir patiesībā?

1. Korpuss, dizains, krāsa

"Samsung Galaxy S7" un "LG G5" vizuāli ir ļoti līdzīgi - gan izmērs, gan svars ir gandrīz vienāds. Galvenā atšķirība dizainā - "LG G5" izmanto revolucionāro modulāro pieeju, kas ļauj viedtālruni pārvērst par kaut ko pavisam citādāku, bet "Samsung Galaxy S7" savu korpusu pasargā no ūdens un putekļu ietekmes.

Izmērs


Lai palielinātu akumulatora ietilpību, "Galaxy S7" kļuvis krietni biezāks, bet, pat par spīti tam, "G5" neatšķiras no sava pretinieka. "LG"ir par 6% biezāks un par 5% garāks.

Svars


"LG" flagmanis ir nedaudz smagāks - atšķirība no "Galaxy S7" ir vien 4%.

Korpuss

""
"Galaxy S7" izgatavots no tiem pašiem materiāliem kā priekštecis, tajā pašā laikā kompānija "LG" atteikusies no ādas un plastmasas jaunajā "G5", izmantojot tikai metālu.

Moduļu dizains

"LG G5" ir modulārs dizains, kuru jau iepriekš aprakstījām. Viedtālruni var pārvērst par "pilnvērtīgu" fotokameru, mūzikas atskaņotāju, to iespējams papildināt ar vēl ietilpīgāku bateriju utt. Tiesa, moduļu cena vēl nav zināma.

Krāsas

""
Teorētiski "LG G5" krāsu izvēle ir plašāka - sudraba, titāna, zelta un rozā pret melnu, savukārt "Galaxy S7" ir zelta un sudraba. Pagaidām gan nav zināms, vai arī Latvijā būs tik plaša izvēle. Piemēram, sudrabotā "Galaxy" ASV nebūs.

Pirkstu nospiedumu skeneris

""

Abiem viedtālruņiem ir pirkstu nospiedumu skenera funkcija, kas, pēc "Techlife" domām, ir krietni efektīvāka par tradicionālo PIN kodu. Atšķirība ir tajā, kur abos viedtālruņos skeneris iebūbēts - "Galaxy S7" tas atrodas "Home" pogā, bet "G5" uz aizmugurējā vāciņa - gluži kā "Nexus 5X" un "6P".

Aizsardzība no ūdens un putekļiem

""

"Galaxy S7" korpuss no ūdens un putekļiem tiek aizsargāts atbilstoši "IP68" standartam, bet konkurentam tādas aizsardzības nav. Riskēsim pieļaut domu, ka tieši modulārais dizains "LG" to neļauj izdarīt.

Ja pēc abu viedtālruņu prezentācijas kādam licies, ka ekrāni ir praktiski vienādi, tad tā arī patiesībā ir. Nelielā atšķirība ir tikai izmantotajās matricās (kas lielāko daļu lietotāju nemaz neinteresē) - desmitā daļa collas un tas, ka "Galaxy S7 edge" variants ir ar ieliektām malām - tiesa, arī par tādu estētisku baudu jāpiemaksā ne mazākā summiņa.

Ekrāna izmērs

""

"LG G5" ekrāns ir par 8% lielāks nekā konkurentam. Bet, ja izmēram, jūsuprāt, ir būtiska nozīme, tad "Galaxy S7 edge" 5,5 collu variants visu līdzsvaro.

Izšķirtspēja

""

Jaunpienācēju ekrāna izšķirtspēja nav mainījusies - arī "iepriekšējā dzīvē" abi atbilda "Quad HD" standartiem.

Displeja tips

""

Tiek uzskatīts, ka "Super AMOLED" ir krietni košāks un dinamiskāks, nekā IPS matrica, bet 99% pircēju nevarēs ar aci novērtēt atšķirību.

Vienmēr ieslēgtais displejs

""

Abi telefoni atbalsta "vienmēr ieslēgts" tehnoloģiju, pateicoties kurai nenāksies "atdzīvināt" ekrānu ik reizi, kad vajadzēs ātri ielūkoties pulkstenī, datumā vai kādos atgādinājumos. Abi ražotāji apgalvo, ka šī funkcija "apēd" ne vairāk kā 0,8-1% akumulatora uzlādes stundā.

3. Dzelzs pildījums

Vai "Samsung Galaxy S7" "pildījums" būs pievilcīgāks par "LG G5" - atkarīgs no kompānijas mārketinga daļas. Ierīcei ir krietni jaudīgāka un ietilpīgāka versija, bet vai tā tiks nogādāta arī mums…

Galvenā atšķirība abu viedtālruņu "bāzes versijām" ir tajā, ka "LG G5" atbalsta modernāku USB tipu. Vienlaicīgi tas ir gan pluss, gan mīnuss - dati tiek nodoti veicīgāk, bet arī baterija izlādējas krietni ātrāk.

Mikroshēma

""

"Qualcomm Snapdragon 820" procesors tiek uzskatīts par de facto standartu abu ierīču tirgū, bet "Samsung Galaxy S7" var ievietot arī jaudīgāku, astoņu kodolu "Exynos 8990". Kurš no variantiem būs pieejams Latvijā - vēl nav zināms.

Operatīvā atmiņa (RAM)

""

Abiem telefoniem ir 4 GB operatīvā atmiņa. "iPhone 6S", kā mēs jau rakstījām, nervozi spiežas stūrītī.

Brīvā atmiņa

""

Abiem telefoniem standarta variantā ir 32 GB brīvās atmiņas, bet "Samsung Galaxy S7" piedāvā arī modeļus ar 64 un 128 GB atmiņu. Vai šie modeļi nonāks arī līdz mums? Par to vēl zinātnieki strīdas. Bet 32 GB versijas noteikti būs pa rokai.

MicroSD

""

Abas ierīces atbalsta atmiņas kartes līdz 2 TB ieskaitot, bet neviena no tām - "Android 6.0 Marshmallow" funkciju, kas ļauj izmantot atmiņas karti kā daļu no pamatatmiņas. Tas nozīmē, ka kartes atmiņu varēs lietot vien bildēm, mūzikai, video un foto un tikai retos gadījumos - daļai "smago" spēļu.

USB ligzda

"Samsung" joprojām izmanto veco labo "MicroUSB", kamēr "LG G5" dod priekšroku samērā jaunākajam "USB Type-C". Praksē tas nozīmē, ka "x-stundas" gadījumā "Galaxy S7" var izmantot praktiski jebkuru USB vadu, bet "LG G5" tikai oriģinālo kabeli.

4. Akumulators un lādētājs

Nominālais "Galaxy S7" akumulators ir salīdzinoši ietilpīgāks, bet praksē "LG G5" lietotājiem būs lielāka iespēja pie dzīvības atgriezt "mirstošo" ierīci ar noņemamo bateriju.

Akumulatora ietilpība

""

Tātad "Galaxy S7" zaudē konkurentam tā maināmā moduļa dēļ. Ja izmanto "LG G5" kopā ar "LG 360 CAM", lietotājiem būs papildu 1,200 mAh.

Maināmais akumulators

""

Kamēr "Samsung" upurēja korpusu tam, lai aizsargātos pret putekļiem un ūdeni, "LG" domājuši par to, lai akumulatora nomaiņa būtu iespējama arī bez telefona izslēgšanas.

Ātrā uzlāde

""

Gan "LG", gan "Samsung" pielietojuši "Qualcomm Quick Charge", kas nodrošina akumulatora lielāko uzlādes daļu vien pusstundā. Tomēr "LG" šajā ziņā spēruši soli uz priekšu un izmantojuši šīs tehnoloģijas 3.0 versiju, kamēr konkurenti - 2.0, kas teorētiski "Samsung" uzlādi paildzina.

Bezvadu uzlāde

""

"Samsung" tādu funkciju piedāvā, bet, protams, ka ne pa velti. Tas ir specifisks markas aksesuārs, kas ASV maksās ap 70 dolāriem.

5. Kameras

"Tehnoloģiski" šajā cīņā "LG" uzvar, pateicoties divām lēcām. Un, lai arī "Samsung" risinājums varētu šķist mazliet garlaicīgāks, praksē abām kamerām jābūt labām. Tiesa, selfiju faniem, iesakām apdomāt labāk "LG" variantu.

Megapikseļi

""

"Samsung" apgalvo, ka tā autofokuss ir krietni ātrāks, savukārt filmēšana sliktā apgaismojumā dara brīnumus. "LG" gan atbild ar dubultajām lēcām un filmēšanas 135 grādu leņķi, kas ļauj uzņemt nestandarta fotoattēlus. "LG" arī var palielīties ar vairāk megapikseļiem frontālajā kamerā.

Diafragmas atvērums

""

Lai arī "Samsung" spītīgi apgalvo, ka viņu objektīva diafragmas atvērums f/1.7 palīdz filmēšanai sliktā apgaismojumā, praksē atšķirība starp abiem konkurentiem nav liela.

Optiskais stabilizators

""

Piemīt abiem viedtālruņiem.

6. Virtuālā realitāte

Kamēr "Samsung" ar "Galaxy S7" domājuši par to, kā kaut ko nesalaist grīstē, un par vienīgo jaunumu pasludinājuši izturīgo korpusu, "LG G5" priecē ar interesantākiem risinājumiem. Tā modulārais dizains iet uz salīdzinoši lielu risku, kas nozīmē, ka pēc pāris gadiem tas kļūs par revolūciju vai pilnīgu izgāšanos - to nu redzēsim no tirgus reakcijas.

""

Bet, runājot par virtuālo realitāti, abiem ražotājiem šajā saistībā ir ko piedāvāt. Tiesa, nevienam no tiem šāds papildus prieks nav pieejams pamata komplektā. Vienīgais, kas var likt mierīgāk izelpot - "Gear VR" pirmās ugunskristības izgājis un lielākās "slimības" un kļūdas likvidētas, savukārt "LG" vēl nāksies pacīnīties.

Programmatūra

""

Abus viedtālruņus vadīs "Android 6.0 Marshmallow" ar atbilstošajām katras markas funkcijām (attiecīgi "Samsung TouchWiz" un "LG UI"), tāpēc abu zīmolu pielūdzēji sevi sajutīs kā mājās.

Relīzes laiki

"Samsung Galaxy S7" tirgū iznāks par 2-4 nedēļām ātrāk nekā "LG G5". Zināms, ka Latvijā "S7" maksās 719 eiro, bet "S7 edge" - 819 eiro. Savukārt oficiālas informācijas par "LG G5" cenu pagaidām vēl nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!