Foto: DELFI
Mobilo maksājumu pakalpojumu sniedzējam "Mobilly" šonedēļ izdevies piesaistīt vērienīgas investīcijas 1,1 miljonu eiro apmērā, portālu "Delfi" informēja kompānijas pārstāvji.

Tostarp kompānija piesaistījusi 700 tūkstošus eiro no riska kapitāla fonda ZGI-3, lai paplašinātu savu darbību Eiropas tirgū.

Uzņēmums plāno iegūtās investīcijas izlietot transporta apmaksas risinājumu uzlabošanā, kā arī pavisam jauna pakalpojumu veida – neredzamo maksājumu izstrādē.

Parakstot investīciju līgumu ar "ZGI Capital", "Mobilly" kļuvis par lielāko investīciju piesaistītāju šogad Latvijā "FinTech" nozarē.

"Esam pārliecināti, ka 21. gadsimtā ir vieta pavisam jaunam norēķinu veidam, atstājot pagātnē tādus tradicionālos elektronisko norēķinu risinājumus, kā piemēram, kodu kartes un kalkulatori. Ņemot vērā, cik dinamiska ir mūsdienu cilvēka ikdiena, maksājumiem ir jābūt tik integrētiem preču un pakalpojumu iegādāšanās procesā, ka tiem faktiski jābūt teju neredzamiem. Tas nozīmēs, ka cilvēkam ir tikai jāpiekrīt kāda pakalpojuma lietošanai vai produkta iegādei, un maksājums tiek veikts automātiski. Nav šaubu, ka nepavisam ne tālā nākotnē šāds norēķinu veids atvieglos dzīvi gan uzņēmējiem, gan viņu klientiem. Pateicoties piesaistītajām investīcijām, "Mobilly" jau tuvākajā laikā varēs uzsākt darbu pie šī norēķinu veida risinājumu izstrādes, pietuvinot to dienu, kad maksājumus varēs veikt tikai ar vienu pirksta pieskārienu viedtālruņa ekrānam," stāsta Ģirts Slaviņš, "Mobilly" izpilddirektors.

"ZGI Capital" ir fondu vadības uzņēmums, kurš šobrīd pārvalda 10,5 miljonu eiro lielu fondu, kas izveidots sadarbībā ar Attīstības finanšu institūciju "Altum".

"ZGI-3" fonda ietvaros izdarītas investīcijas jau deviņpadsmit uzņēmumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!