Foto: Publicitātes foto
Mūsdienu virtuves ir burtiski pārbāztas ar visdažādāko tehniku, un kaut arī vairums no tās vēlas visupirms uzticamību, vietas inovācijām un neparastiem futūristiskiem risinājumiem tur joprojām ir. Lūk, astoņi piemēri.

Starp citu, daudzas no šīm ierīcēm ir arī reāli nopērkamas. Ar to dodam mājienu, ka tās var noderēt arī kā laba dāvana.

Grils ar termometru


"T-fal Optigrill" ir grils ar iebūvētu temperatūras sensoru un vizuālu indikatoru, pateicoties kuram pat pilnīgs iesācējs kulinārijā spēs pagatavot steiku ar nepieciešamo asiņu daudzumu. Neskaitot gaļu, šajā grilā var gatavot arī dārzeņus, sendvičus un būtībā jebko citu. Ideāla ierīce mazām virtuvītēm.

Ražotāja mājaslapa, 179 dolāri.

Ledusskapja magnētiņš, kurš pats sastāda iepirkumu sarakstu


"Hiku" ir ierīce, kas piestiprināma ledusskapim un ļauj izveidot sarakstu ar tiem produktiem, kuri ir beigušies. Lai sarakstā iekļautu pienu, pietiek noskenēt iepakojuma svītrkodu vai padot attiecīgu komandu ar balsi. Visa informācija tiek savākta "iOS" vai "Android" operētājsistēmas aplikācijā. Tādējādi vienīgais, ko nevajadzētu aizmirst veikalā, ir atvērt aplikāciju ar attiecīgo sarakstu.

Ražotāja mājaslapa, 79 dolāri.

“Runājošais” ledusskapja magnētiņš


"Triby" ir viens no nedaudzajiem magnētiņiem, kuru vispār ir jēga piestiprināt pie ledusskapja. Šis "gadžets" ir sava veida kombains: sistēma ziņojumu saglabāšanai, radio un telefona skaļrunis vienā ierīcē. Ar tā palīdzību var klausīties mūziku, runāt pa tālruni brīvroku režīmā un pat apmainīties ar ziņojumiem ģimenes locekļu starpā.

Ražotāja mājaslapa, 199 dolāri.

Termometrs zupai


"Anova Precision Cooker" ir ideāla ierīce pavāriem - iesācējiem, kuri vēlas izlikties par profesionāļiem. Pietiek šo termometru iemest katlā ar jebkādu ēdienu, kas tur vārās, un "gadžets" uz viedtālruni pārraidīs precīzu tā temperatūru. Līdz ar to atkritīs jautājumi no sērijas "kā gan "uz aci" vārīt zupu 90 grādu temperatūrā!?".

Ražotāja mājaslapa, 199 dolāri.

Virtuves galdiņš ar bezvadu uzlādi


Viedierīču bezvadu uzlādes "Qi" moduļus šobrīd iebūvē visur kur pagadās. Kamēr vieni tehnoloģiju ražotāji, piemēram, "Samsung" sāk piedāvāt datoru monitorus, kuru kājā iebūvēta bezvadu uzlāde, citi, piemēram, "LG" parādījis virtuves galda prototipu ar iebūvētu bezvadu uzlādi viedierīcēm.

Ražotāja mājaslapa ar šo prototipu.

Skaļrunis ar balss vadību


"Aether Cone" ir skaists un ļoti dārgs "gadžets", kas ļauj virtuvē klausīties mūziku un šo procesu vadīt ar balsi. Galu galā rokas virtuvē ir aizņemtas ar citām nodarbēm. Ierīce paredzēta "Rdio" servisam, kas ir līdzīgs "Spotify" un "Apple Music", tādējādi papildus jau tā ne mazajai cenai par šo ierīci nāksies pierēķināt arī "Rdio" servisa ikmēneša abonēšanas maksu.

Ražotāja mājaslapa, 399 dolāri.

3D printeris ēdiena izdrukāšanai


Nav ko ēst? Iespējams, šādā situācijā prātīgi būtu ēdienu vienkārši izdrukāt. "Foodini" izstrādātāji sola, ka viņu 3D printeris nodrošinās šādu iespēju jau nākamā gada sākumā. Drukāt ēdienu tas spēs no speciālām kapsulām, radot cepumus, pastu un pat burgerus. Maksa par šādu iespēju gan nebūs maza – precīzi 1500 dolāru.

Ražotāja mājaslapa.

[Pārāk] gudra mikroviļņu krāsns


"June Oven" ne tikai gatavo ēdienu, bet automātiski nosaka tā tipu, rekomendē ēdiena pagatavošanas laiku un pat attālināti rāda šo procesu uz jūsu viedtālruņa vai planšetdatora ekrāna. Katrā ziņā visas šīs funkcijas ražotāj sola, jo tirdzniecībā ierīce nonāks nākamā gada pavasarī un maksās 1495 dolārus.

Ražotāja mājaslapa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!