Foto: RIA Novosti/Scanpix
Decembra vidū visi runā par dāvanām, un mēs arī neesam nekāds izņēmums. Nopietni, bet jokojot, padalīsimies ar septiņiem "gadžetiem", kas dāvanā būs piemērotāki tiem cilvēkiem, kurus neciešat ne acu galā.

1. Jekurš "iPhone"

Foto: DELFI

"Apple iPhone" - lieliska dāvana-lamatas. Pirmkārt, dāvanas saņēmējam nāksies tērēties dažādiem dārgiem aksesuāriem, mūžīgi lūztošiem lādētājiem un vairāku desmitu vērtām programmām. Otrkārt, jūs nevarat uzdāvināt "pašu praktiskāko", divus gadus veco "iPhone 5s" - neviens taču negrib dāvanas saņēmēja acīs izskatīties kā skopulis. Treškārt, arī superdārgais "iPhone 6S Plus" dāvanai nebūs īsti piemērots - kurš gan sapratīs, ko ar tik dārgu dāvanu jūs būsiet domājis un kas tagad būs jādod pretī.

2. Sporta viedierīces vai vienkārši elektroniskie svari

Gribat dāmu novest līdz histērijai? Tad droši dāviniet viņai "gudros svarus"! Ja viņa ir dumja, burtiski 30 sekunžu laikā varēsiet nolasīt no viņas sejas visu, kas par jums tiek domāts. Ja viņa ir gudra, tad līdz histērijai novests būsiet tieši jūs. Un, iespējams, lai arī saņēmējai nekādu acīmredzamu figūras problēmu nav, tās ātri vien tiks atrastas un jūs vēl ilgi tiksiet spīdzināti ar jautājumiem "es tiešām esmu resna?".

Tas pats attiecās arī uz pārējām sporta viedierīcēm, kuras pašas par sevi ir nevainīgas mantiņas, vienkārši dāvanai īsti nederēs.

3. Zibatmiņa - ja jums vienkārši ir vienalga

Foto: LETA

2015. gadā zibatmiņa ir IT ekvivalents zeķēm un kakla saitēm. Šī teju nekam nederīgā dāvana drīzāk nevis izraisīs tiešu nepatiku, bet gan norādīs uz jūsu vienaldzību - "nezināju, ko tev uzdāvināt, tāpēc paķēru lielveikalā pirmo, kas pagadījās pa rokai". Protams, arī šai dāvanai gluži kā zeķēm un kakla saitēm ir izņēmumi, ja vien dāvanas saņēmējs ir kāds izcils šī produkta eksperts.

4. Ķīniešu "no-name" elektronika

Dāvinot dīvainas lietas ar nosaukumu, piemēram, "005 Plus GT08 Bluetooth Smart Watch with GPS", kas iegādātas labākajā gadījumā "eBay" vai sliktākajā - pa taisno no "Alibaba", jūs skaidri norādāt uz to, ka ļoti labi protat skaitīt naudu. Ja tāds ir jūsu dāvanas mērķis - uz priekšu, bet, ja tomēr meklējat kaut ko ar ilgu mūžu, labāk pārliecinieties, ka uzņēmums tērējas uz reklāmu, lai nodrošinātu vismaz kaut kādu garantiju.

5. Kaut kas no "Kickstarter" vai "Indiegogo"

Abi resursi vāc naudu "nākotnes" viedierīcēm. Gadās, ka to izgudrotāji, kā, piemēram, latviešu "AirDog", noved iesākto līdz galam un izlaiž arī gatavo produktu, tomēr visbiežāk tas tā nenotiek. Tāpēc labāk nenāciet ciemos ar rāmītī ieliktu izrakstu par "Kickstarter" pirkumu, šādu "oriģinālu dāvanu" jums pieminēs vēl ilgi, par to varat nešaubīties!

6. Elektroniskais fotorāmītis

Nevienam un nekad! Jo vairāk draugiem vai radiniekiem senioru vecumā. Pirmajā gadījumā tas ielidos miskastes grozā, otrajā - to izmantos kā pamatni puķu podam vai uzklās virsū galda sedziņu. Tas ir vēl trakāk par zeķēm vai kakla saiti! Ja vēlaties uzdāvināt kādu bildi rāmītī, tad vislabāk to arī izdariet.

7. Datora "rezerves daļas"

Foto: Publicitātes attēli

Esat noguruši klausīties sava drauga čīkstēšanā par to, kā viss "bremzē" un nolēmāt izdarīt labu darbu, nopērkot viņam videokarti? Apstājieties, pirms ir par vēlu! Sliktāk par šo dāvanu varētu būt uzreiz to nomest no devītā stāva (lai nemocītos). Datora rezerves daļas tomēr ir nedaudz sarežģītākas ierīces par jūsu brāļa dēla "Lego" konstruktoru. Jaunas detaļas parādīšanās viegli var izprovocēt arī visu pārējo detaļu nomaiņu, turklāt par bargu naudu. Uzdāvināt savam draugam jaunu videokarti viņa vecajam "zārkam", ir tas pats, kas uzdāvināt viņam ilgi gaidītā "Lexus" auto atslēgas bez pašas mašīnas. Nepārspējama nežēlība!

Labāk saglabājiet šo ideju 1. aprīlim!

"Jā, labi, bet ko tad dāvināt?" - jūs jautāsiet. Nu ko, mēs varam vien norādīt, ka IT dāvanas jau sen vairs nav nekas īpašs. Tāpēc labāk dāviniet tās ar mīlestību un tikai tajā gadījumā, ja pats saprotat dāvanas praktisko nozīmi. Jā, tas ir universāls padoms, cita mums nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!