Foto: Publicitātes foto

Jaunrades un tehnoloģiju festivālā "iNOVUSS" tiks izvēlētas divas komandas, kas pārstāvēs Latviju pasaulē lielākajā videi draudzīgo biznesa ideju konkursā "ClimateLaunchpad 2019", informē Rīgas Tehniskā universitāte (RTU). Konkursā cīnīsies septiņas komandas.

Par ceļa zīmi uz "ClimateLaunchpad 2019" lielo finālu, kas notiks 14.–15. novembrī Amsterdamā, Nīderlandē, naudas balvām līdz 10 tūkstošiem eiro un iespēju turpināt idejas attīstību Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta zaļo tehnoloģiju akcelerācijas programmā "Climate-KIC Accelerator", cīnīsies septiņas komandas.

"OBF Technology" izstrādā tehnoloģiju industriālo degšanas procesa optimizēšanai, kas lietojama siltuma un elektroenerģijas ražošanā, kokapstrādē, metāla un keramikas rūpniecībā, bet "Dampis" – nelielus, liekta finiera rāmja elektrotransportlīdzekļus. Tiek izstrādāti arī dažādi digitāli risinājumi, piemēram, "Sergart" piedāvā digitalizēt būvniecības un ēku apsaimniekošanas jomas ikdienas procesus, tā palielinot produktivitāti, "Sparkz" – ar mobilajā aplikācijā bāzētu rīku veicināt uzņēmumu darbinieku veselību, vienlaikus samazinot uzņēmuma ietekmi uz vidi. "Muna" radījusi platformu jeb "mantu bibliotēku", kurā lietotāji var aizdot, aizņemties vai izīrēt sev piederošu mantu citiem, tā mazinot atkritumu apjomu un vides piesārņojumu, bet "Connectus" – platformu produktīvākām pārvietošanās iespējām, kas, savedot kopā autovadītājus un pasažierus, varētu mazināt ceļu noslogojumu, uzlabot starppilsētu mobilitāti, veidot drošāku un sociāli atbildīgāku sabiedrību. Savukārt "Cycle Plastic Recycling Studio" praktiskās nodarbībās, izmantojot plastmasas pārstrādes iekārtas, izglīto sabiedrību par ilgtspējīgu dzīvesveidu.

"ClimateLaunchpad 2019" Latvijas fināls notiks uz "Smart Cafe" skatuves. "ClimateLaunchpad" ir viena no Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) klimata zināšanu un inovāciju kopienas "Climate-KIC" iniciatīvām. Konkurss apvieno zinātniekus, studentus, novatorus un jaunuzņēmējus, kuru idejas pozitīvi ietekmē klimata pārmaiņas un kuri vēlas tās īstenot globālā mērogā. Konkursu Latvijā jau otro gadu īsteno RTU Dizaina fabrika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!