Foto: Reuters/Scanpix/LETA

"Zoom" dibinātājs Ēriks Juans ir kādam pārvirzījis aptuveni 18 miljonus savu akciju vairāk nekā 6 miljardu ASV dolāru vērtībā, ziņo "BBC".

Juans, kurš ir arī videokonferenču platformas vadītājs, pagājušajā nedēļā pārvirzījis aptuveni 40% no savas daļas uzņēmumā.

Akcijas pagājušajā nedēļā tika uzrādītas kā dāvanas nenorādītiem saņēmējiem.

Juana personīgā bagātība "uzšāvās debesīs", kad "Zoom" izmantošana pandēmijas ierobežojumu laikā kļuva par vispārpieņemtu praksi.

Juans lietotni "Zoom" izveidoja 2011. gadā un 2019. gadā to iekļāva ASV akciju tirgū, padarot viņu par miljardieri. Pašlaik viņa turība ir mērāma 13,7 miljardu ASV dolāru apmērā, liecina "Forbes" aplēses.

"Zoom" pārstāvis sacījis, ka pārskaitījumi saistīti ar Juana darījumu plānošanas grafiku.

Pēdējo 12 mēnešu laikā "Zoom" akciju vērtība ir gandrīz trīskāršojusies, un uzņēmuma tirgus vērtējums ir aptuveni 100 miljardi ASV dolāru.

""Zoom" dibinātāja Ērika Juana lēmums pārvirzīt vairāk nekā trešdaļu no viņa daļas piesaista uzmanību," sarunā ar "BBC" sacījis uzņēmuma "Oanda" eksperts Edvards Moija. "Kaut arī "Zoom" pārstāvis atzīmēja, ka tas atbilst Juana plānošanas grafikam, investori būs nervozi, līdz mēs uzzināsim, kurš ir akciju saņēmējs," viņš piebildis. "Juanam ir tikai 51 gads, viņš ir precējies un viņam ir trīs bērni, tāpēc viņa bagātības sadali varētu uzskatīt par sasteigtu," norādījis eksperts.

Pagājušajā nedēļā "Zoom" gada rezultātu paziņošanas pasākumā "Zoom" pārstāvji norādīja, ka saskaņā ar prognozēm komunikācijas platformas izaugsme šogad turpināsies.

Videokonferenču kompānija sagaida, ka šogad pārdošanas apjomi pieaugs par vairāk nekā 40%, sasniedzot aptuveni 3,7 miljardus ASV dolāru. Tomēr "Zoom" negaida, ka izaugsme turpināsies tādā tempā, kāds bija pagājušajā gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!