Foto: Reuters/Scanpix
Starptautiskajai konferencei "Silicon Valley Comes to the Baltics 2015" pieteicies rekordaugsts dalībnieku skaits. Lai gan līdz konferencei 7. novembrī ir vēl divas nedēļas, tai reģistrējušies vairāk kā 300 iesācējuzņēmumi ("start-up"), investori, nozares profesionāļi un starptautiskie mediji no vairāk kā desmit pasaules valstīm, portālu "Delfi" informēja konferences komunikācijas vadītāja Līva Pērkone.

Konferences galvenā tēma ir "Money goes where talent grows" jeb Nauda seko talantiem, uzsverot, ka jaunie tehnoloģiju uzņēmumi strauji attīstās visā pasaulē, ne tikai Silīcija ielejā ASV, un investori ir gatavi ieguldīt jaudīgās idejās un talantīgās komandās, lai kur tās atrastos.

Dagnija Lejiņa, "Silicon Valley Comes to the Baltics" vadītāja uzsver: "Inovācijas ir globālas un veiksmīgas tehnoloģiju "start-up" kompānijas var izveidot jebkur pasaulē. Rīgai un Baltijas reģionam ir lielas iespējas kļūt par reģionālo startup un finansējuma magnētu.

"Konference noteikti palīdzēs veidot vēl ciešākas attiecības ar Silīcija ieleju ASV un pievērst starptautisku investoru uzmanību. Jau pieredzējušie uzņēmumi piedalās, lai piesaistītu jaunus darbiniekus, turpretī jauni startup meklē iespēju gūt pieredzi un atsauksmes, noķert investorus aiz rokas kafijas pauzē," norāda Lejiņa.

Uz skatuves konferences laikā kāps veiksmīgākie Baltijas tech startup vadītāji, to vidū igauņu "TransferWise", kurā investējis pat leģendārais Ričards Brensons, Latvijas veiksmes stāsts "Infogr.am" un iespējams, lielākais pārdošanas darījums Latvijas startup vēsturē, Rīgā radītais "Ask.fm".

Reģionālo pieredzi papildinās eksperti un investori no Silīcija ielejas, to vidū "500 Startups" partneris un Oslo inkubatora vadītājs Šons Persivals un Hasans Haiders viens no Tuvo Austrumu reģiona startup ekosistēmas virzītājspēkiem un investoriem, kurš dalīsies pieredzē par veiksmes stāstiem attīstības reģionos ārpus Silīcija ielejas, Kamrans Elahians no Global "Catalyst Partners", "start-up" mārketinga guru Gerijs Foulers" un daudzi citi.

Dienu iepriekš, 6. novembrī, Rīgā pulcēsies vairāk nekā 100 augsta līmeņa Baltijas reģiona politiķi un biznesa līderi, lai "Riga Venture Summit" ietvaros diskutētu par Baltijas reģiona valstu un pašvaldību lomu atbalstošas startup jeb tehnoloģiju iesācējuzņēmumu vides veidošanā, attīstībā un nodarbinātības veicināšanā.

Pilna konferences programma pieejama mājas lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!