Foto: Publicitātes attēli
Satelītu operators SES, kura viena no orbitālo satelītu telestacijām darbojas Rīgā, Zaķusalā, parakstījis televīzijas satura piegādes ilgtermiņa līgumu ar vairākām Eiropas sabiedriskajām raidorganizācijām.

Starp sabiedriskajām raidorganizācijām, kuras ir tieši parakstījušas līgumus ar SES, ietilpst ARD un ZDF Vācijā, BBC Lielbritānijā, BVN Nīderlandē, kā arī TV5 Monde un France 24 Francijā ar partnera Globecast starpniecību, ļaujot sasniegt vairāk nekā 89 miljonus satelīta TV mājsaimniecības, izmantojot SES orbitālos satelītus 19,2 grādus uz austrumiem un 28,2 grādus uz austrumiem.

Ilgtermiņa līguma kopējā summa ir 66 miljoni eiro, portālu "Delfi" informēja SES pārstāvji.

Tiek uzsvērs, ka līdz ar Covid-19 pandēmijas ierobežošanas pasākumiem, sabiedriskās raidorganizācijas 2020. gadā piedzīvojušas strauju skatītāju pieaugumu visās vecuma grupās, paļaujoties tieši uz televīzijas programmu lineāru skatīšanos, lai saņemtu oficiālu un pārbaudītu jaunāko informāciju par pandēmiju.

SES orbitālo satelītu flote šobrīd nodrošina video satura pārraidi 367 miljoniem mājsaimniecību visā pasaulē, tajā skaitā Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!