Foto: Shutterstock
Prokrastinācija - mokoša nespēja kaut ko darīt. Slinkums vai pat vairāk nekā slinkums. Vienkāršāk sakot, kad vajag - negribas. Visbiežāk "uzbrūk" tiem, kas diendienā darbojas birojā. Pastiprinās, tuvojoties piektdienai, pirms atvaļinājuma vai lieliem svētkiem, apogejs tiek sasniegts apmēram decembra vidū.

Mūsu spēkos nav no tās tikt vaļā, bet mēs piedāvājam, kā minimums, iespēju ar to samierināties un darīt tā, lai ļaunais šefs jūs nepieķertu darot ko tādu, kas varētu kļūt par atlaišanas iemeslu. Tas būtu ļoti nevietā tieši pirms Ziemassvētkiem!

Lūk, 12 augsti tehnoloģisku padomu, paņēmienu un instrumentu, kas palīdzēs darbā nedarīt neko.

1. Pārvērtiet "Facebook" nopietnās tabulās

Vienkārši ielogojieties "Facebook", izmantojot šo saiti, un sociālais tīkls pārvērtīsies par "Excel" tabulu. Tiesa, saite diezgan bieži "uzkaras", acīmredzot, par iemeslu šīm nedienām kalpo lielais pieprasījums.

2."Reddit" "Outlook" ietvarā

Esat amerikāņu "bloga" "Reddit" cienītājs? Nu ko, tad šis nelielais projekts radīts tieši jums - izskatās kā elektroniskais pasts, bet patiesībā ļauj pārlūkot "Reddit".

3. Iegūstiet vēlamo saiti PDF formātā


Ja darbā ļaunais sistēmas administrators nobloķējis pieeju atsevišķiem tīkliem, šī ir lieliska iespēja radīt to kopiju PDF formātā ar e-pasta palīdzību. Šim viltīgajam gājienam nepieciešams vien uzrakstīt vēstuli
submit@web2pdfconvert.com un teksta lauciņā ierakstīt nepieciešamā tīkla adresi.

4. Apmāniet visus, izmantojot skaņu efektus

Ja jūsu boss ir tas cilvēks, kurš orientējas, pateicoties skaņai, imitējiet ļoti saspringta darba procesu, izmantojot šo resursu, kur savākti vitāli svarīgi ofisa dzīves skaņu efekti.

5. Izveidojiet viltus ekrānu

Nākamreiz, kad instalējat kādu datora programmu, uztaisiet ekrāna uzņēmumu un padariet to par darbvirsmas attēlu. Nākamreiz, ejot dzert kafiju, minimizējiet visus atvērtos logus, un boss būs pārliecināts, ka jūs nevis slinkojat, bet vienkāši gaidāt programmas instalēšanas beigas!

6. Zibenīgā ātrumā noslēpt visus atvērtos logus

Atvērtus logus var noslēpt, tos aizvelkot aiz ekrāna robežām (visvienkāršāk - lejā), tāpat, nospiežot taustiņu kombināciju Alt-F4 (aizvērsies visa pārlūkprogramma) vai Ctrl-F4 (aizvērsies cilne). Tāpat, noslēpt visu no liekām acīm var, atverot darbvirsmu un nospiežot taustiņus Win-M.

Kā vēl viens noderīgs rīks ir pārlūkprogrammu "inkognito" režīms - lai jūsu "darba" pēdas nevarētu atrast pārlūkoto adrešu vēsturē.

7. Pārvērtiet e-pasta pārbaudi spēlē

Ja tomēr augstāki spēki jūs ir piespieduši strādāt, dariet to, spēlējot spēli! Piemēram, šī saite pārvērš e-pasta pārlūkošanu interesantā spēlītē.

8. Vai vienkārši paspēlējiet "ofisa spēles"

Šis links aizvedīs jūs uz spēlēm, kuras no malas izskatās kā visnotaļ nopietnas darba programmas. Protams, ja neviens neieskatīsies konkrētās detaļās.

9. Radiet iespaidu, ka cenšaties "orientēties kartē"

Šī iespēja ļauj aizrauties ar virtuālu orientēšanās sacensību. Jūs tiekat "iemests" kādā noteiktā vietā un spēles gaitā pēc iespējas precīzāk jānosaka atrašanās punkts kartē. Ja boss sāk uzdot jautājumus, atbildiet, ka brauksiet uz svarīgu konferenci, un jūs vienkārši pētāt karti, lai neapmaldītos.

10. Uzlieciet uz monitora spoguli

Pats sarežģītākais sava slinkuma "šifrēšanas" brīdis - laicīgi pamanīt bīstamu personu pietuvošanos no mugurpuses. Tāpēc šis varētu būt ļoti noderīgs rīks. Vai arī vienkāršs spogulītis.

11. Ātri noslēpt programmas ar "Sarkanās pogas" palīdzību

Šī mazā programma palīdzēs noslēpt jebkādas atvērtas aplikācijas pēdas. Tiesa, pūliņu rezultātus aplikācijās šis palīgrīks nesaglabā, tāpēc to noderīgi izmantot tikai ārkārtējos panikas brīžos.

12. Vai arī nopērciet īstu "Sarkano pogu"

Precīzāk "Sarkano pedāli". Vai pat ne sarkano, bet drīzāk melno. Šis "gadžets" atļaus nemanāmi aizvērt atvērtas programmas ar vienu, vieglu kājas spiedienu katru reizi, kad briesmas vārdā "šefs" sāks glūnēt no mugurpuses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!