Foto: DELFI
"SK ID Solutions" izstrādāto autentifikācijas risinājumu "Smart-ID" lieto jau gandrīz trīs miljoni Baltijas valstu iedzīvotāju. Drošības nolūkos, līdzīgi kā pasēm un ID kartēm, arī "Smart-ID" beidzas derīguma termiņš. Tāpēc lietotājam reizi trijos gados no konta reģistrācijas brīža aplikācijā ir jāatjaunina informācija par sevi, lai varētu turpināt izmantot autentifikācijas risinājumu. Pirmajiem lietotājiem, kas izvēlējās "Smart-ID" pirms trim gadiem, atjaunošanas termiņš ir šogad, informē uzņēmums.

Šogad "Smart-ID" veiks būtiskus atjauninājumus aplikācijā. Tie nepieciešami, lai garantētu lietotāju drošību. Un tie lietotājiem nav tieši redzami, taču nepieciešama viņu iesaiste informācijas apstiprināšanā par sevi. Pirmie "Smart-ID" lietotāji, kas šo autentifikācijas risinājumu izvēlējās pirms trim gadiem, aplikācijā saņems uzaicinājumu atjaunināt informāciju. Savukārt tie, kuri lietošanai reģistrējās sen, taču aplikāciju aktīvi nelieto, šādu uzaicinājumu saņems e-pastā. Bet arī šajā gadījumā ir ļoti svarīgi atcerēties, ka atjaunināšanu visdrošāk ir veikt "Smart-ID" aplikācijā. Tā visiem lietotājiem, kam atjaunināšana būs jāveic, parādīs paziņojumu par nepieciešamību atjaunināt datus par sevi. Jebkura ārējo saišu atvēršana var būt nedroša un radīt papildu riskus iespējamiem kiberuzbrukumiem, skaidro uzņēmums.

"SK ID Solutions" arī atgādina – ja rodas aizdomas par jebkādu informāciju, kas tiek saņemta "Smart-ID" aplikācijas kontekstā, pārbaudīt tās pareizību un atbilstību var, sazinoties ar klientu servisu.

""Smart-ID" ir pierādījis sevi kā uzticamu un plaši izmantotu autentifikācijas risinājumu. Latvijā to lieto jau puse iedzīvotāju. Turklāt šeit salīdzinājumā ar pārējām Baltijas valstīm ir veikti visvairāk darījumu, kas apstiprināti ar lietotni," saka "SK ID Solutions" filiāles vadītāja Latvijā Sanita Meijere.

"Smart-ID" risinājumu 2017. gadā radīja igauņu uzņēmums "SK ID Solutions", Latvijā lietotni izmanto gandrīz viens miljons iedzīvotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!