Foto: Pixabay
Starptautiskais sporta datu pakalpojumu sniedzējs profesionālajām sporta līgām, bukmeikeriem un medijiem "Genius Sports" plāno slēgt biroju Lietuvā, kompānijas pārstāvji apstiprinājuši lietišķajam portālam "vz.lt".

"Esam sākuši konsultācijas par atlaišanu ar dažiem mūsu darbiniekiem Viļņā, un daļu mūsu darbības no turienes pārcelsim uz citiem birojiem," informēja uzņēmumā.

Lēmumu "Genius Sports" daļēji pamatoja ar ASV bāzētās māteskompānijas zaudējumiem.

"Genius Sports", kuras akcijas kotē Ņujorkas biržā, biroju Viļņā atvēra 2015. gadā. Pašlaik Viļņas birojā strādā 105 cilvēki, liecina Lietuvas sociālās apdrošināšanas fonda ("SoDra") dati.

Visā pasaulē "Genius Sports" ir 1800 darbinieku birojos Tallinā, Ņujorkā, Losandželosā un citviet. Kompānijas klientu vidū ir Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA), Nacionālā koledžu sporta asociācija (NCAA), autosporta līga NASCAR un citas.

Maijā "Genius Sports" informēja, ka pirmajā ceturksnī grupas apgrozījums sasniedzis 85,923 miljonus ASV dolāru (85,1 miljons eiro), kas ir par 59,9% vairāk nekā 2021.gada janvārī-martā, tomēr zaudējumi pieauguši līdz 40,198 miljoniem dolāru salīdzinājumā ar 1,199 miljonu dolāru zaudējumiem 2021.gada pirmajos trīs mēnešos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!