Foto: Pixabay/Vidmir Raic

Telekomunikāciju uzņēmuma "Tet" grupas apgrozījums šogad pirmajā pusgadā bija 111,2 miljoni eiro, kas ir par 4% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn.

Tostarp grupas apgrozījums eksportā palielinājies par 46%, sasniedzot piekto daļu no kopējā apgrozījuma. Eksporta pieaugumu veicinājusi sekmīga optiskā tīkla izbūve Vācijā un datu centru pakalpojumu eksports.

Savukārt "Tet" grupas peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas jeb EBIDTA šogad pirmajā pusgadā bija 29,9 miljoni eiro.

Kompānijā norādīja, ka lielākais ieņēmumu kāpums 2021.gada pirmajā pusgadā bija elektroenerģijas segmentā, ko veicināja klientu skaita pieaugums. No aprīļa "Tet" nodrošina arī pēdējo garantēto elektrības piegādi, savukārt no 1.septembra Latvijā stāsies spēkā izmaiņas elektroenerģijas pakalpojumu atlaižu piemērošanai aizsargātajam lietotājam - daudzbērnu un maznodrošinātām ģimenēm, kā arī personām ar invaliditāti, kas attieksies arī uz "Tet" elektroenerģijas pakalpojumu.

"Attīstot eksporta potenciālu, šobrīd sekmīgi startējam Vācijas tirgū, gan izvēršot optisko tīklu, gan nodrošinot būvniecības pakalpojumus, kā arī Ukrainas tirgū, kur novērtē "Tet" datu centru pakalpojumu kvalitāti," pauda "Tet" valdes priekšsēdētājs un galvenais izpilddirektors Uldis Tatarčuks, piebilstot, ka šovasar noslēgta vienošanās ar vienu no Ukrainas lielākajiem e-tirdzniecības uzņēmumiem par mākoņpakalpojumu sniegšanu vairāku miljonu eiro apmērā.

Tatarčuks norādīja, ka šā gada pirmais pusgads ļoti aktīvs bija arī televīzijas (TV) jomā.

Kompānijā minēja, ka pēc 2020.gada Covid-19 pandēmijas izraisītās lejupslīdes reklāmas nozarē šogad tā strauji atgūstas, uzrādot ieņēmumu pieaugumu par 47%. Par ceturtdaļu palielinājies apgrozījums arī būvniecībā, ko lielā mērā ietekmēja būvniecības biznesa pieaugums Vācijā. Tāpat par 11% augusi tehnikas mazumtirdzniecība un par 7% izklaides platformas "Tet+" apgrozījums.

Jau ziņots, ka "Tet" koncerna apgrozījums 2020.gadā bija 222,644 miljoni eiro, kas ir par 1,6% mazāk nekā 2019.gadā, kamēr koncerna peļņa saruka par 16,1% un bija 30,389 miljoni eiro. Savukārt "Tet" pērn strādāja ar 178,293 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,2% mazāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma peļņa samazinājās par 8,5% un bija 30,078 miljoni eiro.

"Tet" pieder valstij SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" personā (51%) un telekomunikāciju kompānijas "Telia Company" meitasuzņēmumam "Tilts Communications" (49%). "Tet" grupā ir uzņēmumi "Tet", "Citrus Solutions", "Data Experts", "Helio Media" un "Baltijas datoru akadēmija". "Tet" pieder 23% SIA "Latvijas mobilais telefons" kapitāldaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!