Foto: LETA

Tehnoloģiju uzņēmums SIA "Tet" iesniedzis tiesā prasību atcelt Datu valsts inspekcijas (DVI) lēmumu un piemēroto 1,2 miljonu eiro sodu, kas saistīts ar personas datu apstrādi, nodrošinot satura straumēšanas pakalpojumu "Tet+", apstiprināja Rīgas pilsētas tiesa Latgales priekšpilsētā.

"Tet" pārstāvji uzsver, ka kompānija DVI lēmumu uzskata par nepamatotu, piebilstot, ka "Tet+" klientiem nav nodarīti zaudējumi, ko konstatējusi arī DVI.

Kompānijā skaidro, ka uzņēmums ir ieviesis un ievēro stingras prasības privātpersonu datu aizsardzībai, ko turpina arvien pilnveidot atbilstoši jauninājumiem, labākajai praksei, ekspertu un uzraugošo institūciju rekomendācijām, kā arī biznesa attīstības prasībām.

DVI lēmums saistīts ar notikumu 2020. gadā, kad kāda privātpersona, izmantojot citas personas datus, centās negodprātīgi iegūt piekļuvi "Tet+" platformas pakalpojumiem. Negodprātīgā personas rīcība bija saistīta ar mēģinājumu apiet jaunas paaudzes televīzijas pakalpojuma pieteikšanas procesā ietvertos drošības risinājumus. Kopš tā laika ir turpināta pakalpojuma lietošanas pilnveidošana, lai izslēgtu šādus negodprātīgas rīcības mēģinājumus. Arī DVI nav konstatējusi cietušo vai zaudējumu nodarīšanu kādai konkrētai personai, un "Tet" ir novērsis jebkādas iespējas, kas varētu radīt negatīvas sekas klientiem, norāda kompānijā.

"Tet" valdes priekšsēdētājs Uldis Tatarčuks min, ka "Tet" iebilst pret lietas apstākļu vērtējumu un procesu, kā arī tā rezultātā uzņēmumam piemēroto sodu. "Lai datu aizsardzības sistēma strādātu iedzīvotāju interesēs, primāri jānotiek uz konsultēšanu un prakses uzlabošanu vērstai sadarbībai, nevis sodīšanas iespēju meklēšanai," viņš pauž.

Jau vēstīts, ka "Tet" koncerns pagājušajā gadā strādāja ar 253,253 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 13,7% vairāk nekā gadu iepriekš, bet koncerna peļņa samazinājās par 5,1% - līdz 28,852 miljoniem eiro. Vienlaikus pašas "Tet" apgrozījums 2021. gadā bija 200,618 miljoni eiro, kas ir par 12,5% vairāk nekā 2020. gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 11% un bija 26,778 miljoni eiro.

"Tet" pieder valstij SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" personā (51%) un telekomunikāciju kompānijas "Telia Company" meitasuzņēmumam "Tilts Communications" (49%). "Tet" grupā ir uzņēmumi "Tet", "Citrus Solutions", "Data Experts", "Helio Media" un "Baltijas datoru akadēmija". "Tet" pieder 23% SIA "Latvijas mobilais telefons" daļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!