Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Palīdzēšu tiem, kas nelasa rakstus līdz galam, – tā ir nākotne! Nu, vismaz man ir radusies tāda pārliecība, nedēļu palietojot šo pirmo mūsu pusē pieejamo aizlokāmo telefonu.

Pirmo reizi telefonus ar lokāmu ekrānu ieraudzījām pirms kāda pusotra gada. Mazliet vēlāk tos teju vienlaicīgi pieteica korejiešu "Samsung" un Ķīnas "Huawei". Abi piedāvāja iespēju standarta izmēra telefonu padarīt divreiz lielāku, nelielas planšetes izmērā. Taču atšķīrās locīšanas virziens – korejieši locīja ekrānu ierīces iekšpusē, bet ķīnieši ārpusē. Abus piemeklēja milzu likstas, un ekrāni lūza un plīsa jau pirmajās lietošanas dienās. Abi uzņēmumi izmantoja šo iespēju, lai mācītos un pilnveidotu tehnoloģiju. Pagāja gads, un nu "Samsung" ir pieteicis standarta izmēra telefonu, kas salokāms uz pusi mazāks. Tieši pretēji sākotnējai idejai, taču izmantojot to pašu ekrāna locīšanas principu. Un rezultāts ir, kā jau nopratāt, lielisks.

Vismaz pagaidām. Mēs, protams, nezinām, vai arī šo tālruni nepiemeklēs likstas ar ekrānu. Ir skaidrs, ka tas nevar kalpot mūžīgi, taču, ja tas "izvelk" 2–3 gadus, tad modelis uzskatāms par izdevušos.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!