Orbitālo satelītu operators SES, kura teleports atrodas arī Rīgā, Amsterdamā notiekošās starptautiskās apraides konferences un izstādes International Broadcasting Convention 2016 (IBC) laikā pārraidījis trīs Ultra HD translācijas ar Augstu dinamisko diapazonu (HDR).

Vienā no translācijām demonstrēts "LG Electronics" veidotais UHD HDR testa kanāls, kurš parādīts uz 65 collu "LGE OLED" plakanā ekrāna un kodēts "Hybrid Log Gamma" (HLG) formātā, kas ir savietojams ar Britu apraides korporācijas (BBC) un Japāņu apraides korporācijas (NHK) izstrādāto HDR tehnoloģiju.

Savukārt otrajā translācijā demonstrēts SES un "Samsung" veidotais UHD saturs ar Augstu dinamisko diapazonu. Saturs tiks rādīts uz 75 collu "Samsung Quantum SUHD TV" izmantojot HLG formātu. Bet trešajā UHD translācijā tiks demonstrēts "Technicolor/Philips" savietojamā HDR tehnoloģijā uz 65 collu LGE OLED plakano ekrānu pieslēgtu "Technicolor" televīzijas uztveršanas ierīcei (set-top-box).

"Piedāvājot vēl plašāku ekrāna spilgtuma un tumsas diapazonu, augsts dinamiskais diapazons ir Ultra HD nākošais solis. Mums kopā ar industrijas līderiem ir būtiski turpināt pilnveidot jaunākos TV attīstības soļus, lai nodrošinātu skatītājus ar aizvien izsmalcinātāku televīzijas skatīšanās pieredzi," sacījis SES uztveršanas sistēmu nodaļas viceprezidents Tomass Rīds.

"SES ir izveidojis arī jaunu demo video, kurš pārraidīts satelītā rāda satriecošu Ultra HD bildes kvalitāti un demonstrē kā šī jaunā tehnoloģija skatīšanās pieredzes uzlabojumus dara bezgalīgus. SES jaunais video saturs tiks pievienots SES Ultra HD demonstrāciju kanāliem, un tie ir pieejami orbitālajās pozīcijās 19.2 grādi uz Austrumiem, 28.2 grādi uz Austrumiem, 23.5 grādi uz Austrumiem, 31.5 grādi uz Austrumiem un 5. grādi uz Austrumiem," turpina Rīds.

SES ir satelītu operators ar vairāk nekā 50 ģeostacionāriem satelītiem. Koncentrējoties uz virspusējiem risinājumiem ar pievienoto vērtību četrās tirgus vertikālēs (video, uzņēmumi, mobilitāte un valdība), SES sniedz satelīta komunikāciju pakalpojumus raidsabiedrībām, satura un interneta pakalpojumu sniedzējiem, mobilo un fiksēto tīklu operatoriem, kā arī komerciālajām un valsts organizācijām visā pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!