Foto: Kadrs no video

Ja kādam ir nepieciešams amizants iemesls, lai pirktu "Apple" viedtālruni "iPhone 6s", tad varam vienu no tādiem minēt – ar šo viedtālruni iespējams svērt plūmes! Vismaz tādā gadījumā, ja tam ir uzstādīta aplikācija "Plum-O-Meter".

Kā aplikācijas aprakstā norāda tās autors, izstrādāt tamlīdzīgu "iPhone 6s" aplikāciju viņu piespiedusi sūrā dzīve – daloties ar savu mīļoto plūmēs, viņš ne vienmēr spēja ar acumēru noteikt, kura no tām ir lielākā. Pateicoties "iPhone 6s" jaunajai "3D Touch" tehnoloģjai, kas atpazīst pirksta nospiediena spēka intensitāti uz ekrānu, to var izmantot arī citiem mērķiem. Lūk, idejas realizācija:

Kā redzams video, aplikācija parāda, kura no plūmēm ir smagākā, tomēr precīzu svaru neatklāj. Aplikācijas autors norāda, ka precīzu svaru nemaz ar šo tehnoloģiju noteikt nevar. "iPhone 6s" spēj atpazīt un noteikt uzreiz vairāku piespiedienu intensitāti, tieši tas ļauj tikai izvērtēt, kura no plūmēm ir smagākā.

Diemžēl "Plum-O-Meter" aplikāciju nevar lejupielādēt "Apple" oficiālajā "App Store". Nav zināms, vai "Apple" neapstiprina šo aplikāciju, jo nevēlas, ka viedtālruņa ekrāns tiktu izmantots kā svari. Tomēr tie, kuriem ir "Apple" aplikāciju izstrādātāja licence un zināšanas "Swift" programmēšanas valodā, var lejupielādēt aplikācijas kodu no "GitHub" un izveidot paši savu aplikācijas versiju.

Jāatzīmē, ka "iPhone 6s" nav pirmais un vienīgais viedtālrunis ar tamlīdzīgu tehnoloģiju. Vēl pirms "iPhone 6s" prezentācijas "Huawei" prezentēja "Mate S" viedtālruni, kuram ir "Force Touch" tehnoloģija un aplikācija augļu svēršanai:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!