Foto: Reuters/Scanpix
Informācija par braukšanas apstākļiem uz valsts galvenajiem autoceļiem ir pieejama ne vien "Latvijas Valsts ceļu" (LVC) mājaslapā, bet arī aplikācijā "Waze", informē LVC.

Posmi, kuros braukšanas apstākļi ziemas periodā ir apgrūtināti, kartē mājaslapā "www.lvceli.lv" tiek atzīmēti ar zilo krāsu, un šie paši posmi ir redzami aplikācijas "Waze" lietotājiem, kur tiek atzīmēts attiecīgo posmu sākums un beigas.

Informācija braukšanas apstākļu kartē tiek atjaunota reizi divās stundās, to dara VAS "Latvijas Autoceļu uzturētājs" (LAU) speciālisti, kuri apseko ceļu tīklu. Turpat LVC mājaslapā "www.lvceli.lv" autovadītāji var apskatīties attēlus no fotokamerām, kas ir uzstādītas vairāk nekā 50 vietās gar valsts galvenajiem ceļiem. Fotoattēli tiek atjaunoti katras 15 minūtes, un tajos var redzēt faktisko ceļa stāvokli.

Sadarbību ar reāllaika pūļpakalpojuma navigācijas lietotni "Waze" LVC sāka pērn rudenī. Šis ir viens no pasaulē lielākajiem transportlīdzekļu vadītāju tīkliem. Bezmaksas lietotne reāllaikā analizē lietotāju GPS mikroshēmu sniegto informāciju un lietotāju preventīvos ziņojumus, kā arī saglabātos agrākos datus, lai ieteiktu ātrākos maršrutus, zemākās degvielas cenas un sniegtu citu informāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!