Foto: LETA

Čečenu izcelsmes uzņēmējs Bislans Abdulmuslimovs nodibinājis jaunu uzņēmumu SIA "AB Holding", kura vadībā strādās viņa biznesa partneris Guntis Piteronoks un ekspolitiķis Ēriks Jēkabsons.

No Jēkabsona sniegtās informācijas var noprast, ka "AB Holding" būs holdingkompānija, kas pārvaldīs Abdulmuslimova biznesa impēriju, kurā ir vairāku nozaru uzņēmumi, tostarp Rēzeknes un Daugavpils gaļas kombināti, futbola klubs "Skonto FC", metāla tirgotājs "Baltic Metal Company" u.c.

Kā liecina Uzņēmumu reģistra informācija, SIA "AB Holding" reģistrēta 14.janvārī, uzņēmuma pamatkapitāls ir 2000 latu. Vienīgais uzņēmuma valdes loceklis ir Abdulmuslimovs, kuram pieder visas uzņēmuma kapitāldaļas. Uzņēmuma padomē iecelts zivju rūpnieks Andris Bite, bijušais iekšlietu ministrs Jēkabsons, kurš pildīs padomes priekšsēdētāja un viceprezidenta pienākumus, kā arī SIA "Rēzeknes gaļas kombināts" līdzīpašnieks Piteronoks, kurš ir padomes priekšsēdētāja vietnieks.

Kā biznesa portālam "Nozare.lv" skaidroja Jēkabsons, "AB Holding" dibināta ar mērķi nodrošināt vērienīgu atpazīstamību Latvijas precēm un pakalpojumiem.

""AB Holding" ir Rietumu korporācijas analogs, kas apvieno, uztur un arī sniedz konsultācijas holdingā esošajiem uzņēmumiem. Tā mērķis - nodrošināt starptautisko atpazīstamību un palielināt Latvijā ražoto preču noietu. Runa nav tikai par gaļas kombinātiem, te ir virkne uzņēmumu - gaļas un zivju produkcijas ražotāji, augkopības un tehnisko kultūru audzēšana, dzīvojamo un komerciālo ēku būvniecība, degvielas mazumtirdzniecība un vairumtirdzniecība, drošības un apsardzes pakalpojumu sniegšana starptautiskā mērogā, nekustamo īpašumu starpniecības darījumu veikšana, kā arī sporta menedžments," sacīja Jēkabsons.

Viņš atzina, ka kompānijas izveidošanas iecere piederējusi čečenu kopienas līderim Latvijā - Abdulmuslimovam.

"Bislans, būdams liels Latvijas patriots, izteica domu izveidot šādu holdingu. Galvenais iemesls, kas lika to darīt, ir fakts, ka Bislanam Latvijā piederošie uzņēmumi ir vienīgie, ko krīze nav ietekmējusi - to apgrozījums pērn palielinājies kopumā par aptuveni 100 miljoniem latu, nodrošinot darba vietas daudziem iedzīvotājiem. Šis holdings ir Bislana sekmīgā biznesa dabisks un vajadzīgs turpinājums. Tā, piemēram, darbs "Rēzeknes gaļas kombinātā" un "Daugavpils gaļas kombinātā" strauji iet uz augšu, nesot peļņu," norādīja Jēkabsons.

Jautāts par kompānijas izaugsmes plāniem šogad, Jēkabsons sacīja, ka paredzama vērienīga izvēršanās, jo interesi un vēlmi sadarboties izteikuši vairāki potenciālie sadarbības partneri gan Rietumu, gan Austrumu valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!