Vertikālo vēja tuneļu ražotājs "Aerodium" vēja tuneļu dizaina izveidē sadarbojas ar Latvijas dizaineriem un arhitektiem, pastāstīja "Aerodium Technologies" mārketinga un komunikācijas vadītāja Līga Gablika.

Viņa atzīmēja, ka kompānijas lielu vērību pievērš vēja tuneļu dizainam. "Lai to realizētu, mēs sadarbojamies ar Latvijas vadošajiem dizaineriem un arhitektiem. Piemēram, šobrīd Bahreinā būvējam vēja tuneli, kuram būs augstākā stikla lidošanas zona (12 metri) visā pasaulē – līdz šim neviens neko tādu nebija būvējis," sacīja Gablika.

Tāpat viņa norādīja, ka "Aerodium Technologies" vienīgais no vēja tuneļu ražotājiem, kas piedāvā ražot dažādu tipu vertikālos vēja tuneļus - atvērtos, slēgtos, pārvietojamos un stacionāros.

Runājot par konkurenci pasaulē kopumā, Gablika pauda, ka uzņēmums ir viens no līderiem vertikālo vēja tuneļu ražošanā un līderis lidošanas šovu sniegšanā. "Pasaulē ir vairāki uzņēmumi, kuri nodarbojas ar vēja tuneļu ražošanu, taču par nopietniem konkurentiem uzskatām tikai trīs kompānijas," piebilda "Aerodium Technologies" mārketinga un komunikācijas vadītāja, piebilstot, ka, pateicoties spēcīga inženieru nodaļai, iespējams piedāvāt individuāli pielāgotus risinājumus klientu vajadzībām un īpašām vēlmēm. Tāpat tiek īpaši strādāts arī pie jaunām inovatīvām drošības tehnoloģijām.

"Aerodium Technologies" reģistrēts 2012. gadā un tā pamatkapitāls ir 3000 eiro, liecina datubāzes "Lursoft" informācija. Uzņēmuma īpašnieki ir privātpersonas Irita Kukoja (85%) un Uldis Baumanis (15%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!