Foto: F64

Atjaunotais "Tallink" prāmis "Silja Europa" martā atgriezīsies maršrutā Tallina-Helsinki, informēja uzņēmumā.

Prāmim "Silja Europa" tiks atjaunotas pasažieru telpas, un 2016. gada martā prāmis atgriezīsies maršrutā Tallina-Helsinki. Arī ātrgaitas prāmji "Superstar" un "Star", kā arī kruīza prāmis "Baltic Queen" turpinās kursēt šajā maršrutā.

Kā skaidro uzņēmumā, 2014. gada jūlijā "Tallink Grupp" noslēdza līgumu ar kompāniju "Bridgemans Services" par "Silja Europa" čarteru uz Austrāliju, kur no 2014. gada augusta prāmis tika izmantots kā mītnes prāmis. "Silja Europa" čartera līgums beidzās šī gada sākumā ,un prāmis atgriežas no Austrālijas un ir ceļā uz Tallinu. Prāmja plānotās atjaunošanas izmaksas šobrīd netiek atklātas.

"Tallink Grupp" pārdošanas un mārketinga direktors Marguss Hunts informēja, ka lielākā daļa prāmja telpu, tai skaitā kajītes, restorāni, veikali un šova zāle, tiks renovēta. Papildu informācija un precīzs kursēšanas grafiks tiks paziņots drīzumā.

Kajītēs tiks atjaunoti tekstilmateriāli, mēbeles un tehniskais aprīkojums, tāpat arī lielākā daļa restorānu un veikalu.

Martā "Silja Europa" līnijā Tallina-Helsinki kursēs divas reizes dienā, aizvietojot maršrutā arī ātrgaitas prāmi "Superstar" un kruīza prāmi "Baltic Queen", kam martā un aprīlī ir ieplānota tehniskā apkope.

"Silja Europa" ir būvēta 1993. gadā Vācijā, un tas ir viens no pasaulē lielākajiem ro-ro prāmjiem pēc kajīšu skaita ar prāmja garumu 202 metri, platumu 33 metri un vairāk nekā 3000 pasažieru ietilpību. Uz prāmja ir pieejamas sešas dažādas kajīšu klases, pieci restorāni, divi bāri un naktsklubi, skaistumkopšanas salons, sauna un četri veikali. Prāmim ir augstākā ledus klase "1A Super", un tā maksimālais ātrums ir 21,5 mezgli. Uz prāmja autoklāja var uzņemt 932 līnijmetrus ar transportlīdzekļiem un kravu.

Kā ziņots, Igaunijas kuģniecības kompānija "Tallink" 2014. gadā strādāja ar 27,3 miljonu eiro neauditēto tīro peļņu, kas ir par 37,1% mazāk nekā 2013. gadā, teikts uzņēmuma paziņojumā Tallinas biržai. "Tallink" un kompānijas struktūrvienības pārvadāto pasažieru skaits pagājušajā gadā samazinājies par 2,6% - līdz 8,9 miljoniem. Savukārt uzņēmuma neauditētais konsolidētais apgrozījums pērn bija 921,5 miljoni eiro, kas ir par 2,2% mazāk nekā pirms gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!