Foto: LETA

Dažādās nozarēs pārstāvētais uzņēmējs Guntis Belēvičs un SIA "Itera Latvija" valdes priekšsēdētājs Juris Savickis plāno izveidot zinātņietilpīgu uzņēmumu ar ražotni, informēja Belēvičs.

Viņš uzsvēra, ka patlaban Latvijā kopumā ļoti pietrūkstot ražojošu uzņēmumu. Tas skaidrojams ar to, ka no valsts puses trūkstot ražošanu veicinošu un attīstošu pasākumu, kas atvieglotu un motivētu sākt ražošanu. Taču vēl jo mazāk Latvijā ir attīstīti zinātņietilpīgi uzņēmumi, kuros ražošana tiktu apvienota ar pētniecību.

Belēvičs neatklāja, kādus produktus jaunais uzņēmums varētu ražot, bet norādīja, ka uzņēmuma darbības uzsvars tikšot likts uz Latvijā pieejamu izejvielu un resursu izmantošanu jaunu produktu ražošanā. Viņš neizslēdza iespēju, ka viena no produktu kategorijām varētu būt saistīta ar pārtikas jomu.

Belēvičs arī atzīmēja, ka šajā jomā veiksmīgi jau darbojas "Inovatīvo biomedicīnas tehnoloģiju institūts", kurā tiek ražoti uztura bagātinātāji un diētiskie produkti, kas izstrādāti, izmantojot zinātniskas metodes.

Jautāts, kāpēc ar Savicki atstājuši uzņēmumu SIA "Serpenta", ko bija nodibinājuši septembra beigās, Belēvičis vien norādīja, ka izstāties no šī projekta mudināja veiktā papildu izpēte, pēc kuras kļuvis skaidrs, ka viņi projektā nepiedalīsies. Ko bija iecerēts ražot, viņš neatklāja, jo tas esot komercnoslēpums.

"Cilvēkam ir tikai viena dzīve un 24 stundas diennaktī. Pēc padziļinātas izpētes veikšanas sapratām, ka nevēlamies tērēt savu laiku šim projektam, jo neredzējām, ka mums izdotos to īstenot. Taču palikušajiem novēlam veiksmi un ceram, ka viņiem viss izdosies," teica Belēvičs.

Kā ziņots, šī gada 21.septembrī Savickis un Belēvičs dibināja uzņēmumu SIA "Serpenta". Abi uzņēmēji biznesa portālam "Nozare.lv" atzina, ka iecere ir saistīta ar ražošanu, taču plašāku informāciju nevēlējās sniegt. Savukārt 9.oktobrī Savickis un Belēvičs atstāja jaundibināto uzņēmumu, norādot, ka abi plānojot piedalīties citā projektā, kas arī būs saistīts ar ražošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!