Foto: LETA
Ceļu būves uzņēmums SIA "Binders" 2012.gadā strādājis ar aptuveni 54,5 miljonu latu lielu apgrozījumu, kas ir par 37,4% lielāks nekā 2011.gadā, liecina uzņēmuma provizoriskās aplēses.

Uzņēmums paziņojuma medijiem apgrozījuma kāpumu skaidro ar to, ka līdztekus savai pamatdarbībai – ceļu būvei un rekonstrukcijai - audzis darba apjoms specifisku infrastruktūras objektu un inženierkomunikāciju izbūvē, stiprinot konkurētspēju dzelzceļa un tramvaja sliežu ierīkošanā, ūdens un kanalizācijas tīklu izbūvē, kā arī lidlauku infrastruktūras izveidē.

2012.gadā ekspluatācijā nodota rekonstruētā Zirņu-Ganību iela Liepājā un izbūvētais pieslēgums Zemnieku ielai. Rīgā pabeigta Akadēmiķa M.Keldiša ielas posma rekonstrukcija, Ogrē -Tīnūžu un Brīvības ielas rekonstrukcija.

No iepriekš uzsāktajiem projektiem šogad turpināsies un tiks pabeigta autoceļa A3 Inčukalns-Valmiera-Igaunijas robeža (Valka) posma rekonstrukcija, autoceļa E22 posma Tīnūži-Koknese posma rekonstrukcija, sliežu ceļa Skrīveri-Krustpils būvniecība. Turpināsies arī vairāki iesāktie ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu rekonstrukcijas projekti.

Vairāku apjomīgu objektu izbūve turpināsies Daugavpilī – tranzīta ielas A13 rekonstrukcija, Daugavpils pilsētas tramvaju līniju un apakšstacijas renovācija, Daugavpils autotransporta rajonā esošo ielu rekonstrukcija.
SIA "Binders" rīkotājdirektors Aigars Sēja norāda, ka pērn sasniegtais apgrozījums ir līdz šim lielākais uzņēmuma vēsturē, tomēr "Binders" apzinās, ka to nebūtu iespējams sasniegt tikai ar ceļu būves un rekonstrukcijas projektiem.

"Iepriekšējos gados veiktās iestrādes, lai veicinātu "Binders" konkurētspēju arī specifisku infrastruktūras projektu realizācijā, ir bijušas pareizas, un šo virzību saskatām kā vienu no iespējām, kā turpmākajos gados noturēt darbu apjomu vismaz līdzšinējā līmenī," pauž Sēja.

Ceļu būves firmai SIA "Binders" 2013.gads būs jubilejas darba sezona, jo aprit 20 gadu, kopš kompānijas dibināšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!