Pasaulē lielākā bezalkoholisko dzērienu ražotāja "Coca-Cola Co." produkcijas izplatītāja SIA "Coca-Cola HBC Latvia" pērn cietusi zaudējumus 2,55 miljonu eiro apmērā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Savukārt 2013.gadā uzņēmums nopelnīja 14 942 eiro. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 32,08 miljoni eiro, kas ir par 9% vairāk nekā 2013.gadā, kad tas apgrozīja 29,57 miljonus eiro.

Kompānijas pārstāve Dace Dricka skaidro, ka pērn ciestie zaudējumi ir radušies uzņēmuma aktīvu tirgus vērtības krituma dēļ. Tāpat pērn par 4% ir pieaugušas operatīvās izmaksas. Sīkāku informāciju viņa nesniedz.

"Coca-Cola HBC Latvia" vadība šogad turpinās uzņēmuma stratēģiju, izmantojot tirgus attīstības iespējas, un plāno palielināt gan gāzēto, gan negāzēto dzērienu pārdošanas apjomus, kā arī nodrošināt peļņu nesošu nākotnes izaugsmi saskaņā ar uzņēmuma ilgtermiņa mērķiem.

SIA "Coca-Cola HBC Latvia" dibināta 1992.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 24 637 144 eiro. "Coca-Cola HBC Latvia" pilnībā pieder Igaunijā reģistrētajai "Coca-Cola HBC Eesti" un ir iekļauta Grieķijā reģistrētās "Cola-Cola Hellenic" grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!