Foto: F64
Dzērienu ražotājs "Coca-Cola Hellenic Bottling Co" ("Coca-Cola HBC") nesteidzas ar iecerētās rūpnīcas būvniecību Ropažos, taču neatmet šo ideju, vēsta reģionālais laikraksts "Rīgas Apriņķa Avīze".

Kompānija "Coca-Cola HBC" pirms vairāk nekā gada Ropažos, Silakrogā, iegādājusies 41 000 kvadrātmetru plašu apbūves laukumu, plānojot tur celt jaunu rūpnīcu. Tāpat ar vietējo pašvaldību saskaņotas projekta skices. Tomēr šis projekts tā arī vēl nav sākts.

Ropažu novada domes priekšsēdētājs Antons Cibuļskis ("Reģionu alianse") komentējis, ka saistībā ar šo darījumu iestājies "nogaidīšanas režīms".

"Pašvaldība ar firmu tikās pavasarī. Viņa izteicās, ka nav apturējuši šo projektu, un nogaida, ņemot vērā krīzi Eiropā, bet vēl neko nav konkrēti paziņojuši, ka pārtrauktu šo projektu," teica Cibuļskis.

Iepriekš ziņots, ka rūpnīcas projekts apturēts, jo ražotājs vēlas pārliecināties par noturīgu tirgu un ekonomisko pamatojumu, norādīja uzņēmuma pārstāvji.

"Projekta gaitā, kas paredz jaunas rūpnīcas celtniecību Ropažos, turpinām izvērtēt tirgus apstākļus un vispārējo ekonomisko situāciju Eiropā. 2011.gada rezultāti Baltijā sasniedza gaidīto, bet turpmāko lēmumu attiecībā uz projektu iespaidos tālākā tirgus attīstība un ekonomiskā vide gan Baltijā, gan Eiropā kopumā. Turpināsim izvērtēt situāciju, un, līdzko lēmums tiks pieņemts, par to ziņosim," norādīja "Coca-Cola HBC" Baltijas piegādes ķēdes vadītāja Hele Talūra.

Līgums par zemesgabala iegādi "Coca Cola" ražotnes būvniecībai Ropažu novadā tika parakstīts jau 2009.gada 17.decembrī.

Savukārt Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Andris Ozols "Nozare.lv" iepriekš norādīja, ka līdz 2014.gadam "Coca-Cola HBC" rūpnīca Latvijā netiks uzbūvēta.

Jau ziņots, ka "Coca-Cola Baltics" 2010.gadā apturējusi ražošanu Igaunijā un pārvietojusi ražošanas operācijas uz Lietuvu.

"Coca-Cola" Latvijas tirgū ir pārstāvēta ar vairākiem zīmoliem - "Coca-Cola", "Coca-Cola Light", "Fanta", "Sprite", "BonAqua", "Schweppes", "Pilskalna kvass" un "Pilskalna limonāde", sporta dzēriens "Powerade", enerģijas dzēriens "Burn", "Nestea" ledus tēja, "Cappy" sulas un "Cappy Ice Fruit" sulu dzērieni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!