Foto: F64

Izdevniecību "Dienas žurnāli" turpmāk vadīs divi valdes locekļi, tāpat nav plānots veidot galvenā redaktora amatu, sacīja SIA "Izdevniecība "Dienas žurnāli"" līdzīpašnieks Jānis Maršāns.

Maršāns norādīja, ka uzņēmumam līdz šim bijuši trīs valdes locekļi, bet pēc darba attiecību pārtraukšanas ar izdevniecības direktori un galveno redaktori Ingu Gorbunovu valdē paliks un uzņēmumu turpinās vadīt divi cilvēki - Maršāns kā valdes priekšsēdētājs un Guna Spurava kā valdes locekle.

Maršāns neredz vajadzību pēc atsevišķas direktora pozīcijas.

Runājot par galvenā redaktora amatu, Maršāns sacīja, ka uzņēmuma izdoto žurnālu redaktori ir profesionāļi un nav plānots veidot atsevišķu galvenā redaktora pozīciju. "Vadības struktūra būs demokrātiskāka un, visticamāk, nebūs viens konkrēts cilvēks, kas pārrauga to visu, bet veidosim to visu vairāk kā grupas darbu," komentēja Maršāns. "Katrā ziņā cilvēkus no malas nemeklēsim, bet raudzīsimies, kas mums ir uzņēmuma iekšienē."

Viņš atklāja, ka bez Gorbunovas un finanšu direktora Ivara Priedes darbu uzņēmumā neturpinās arī ražošanas direktors Roberts Griškevičs.

"Mēs ar Jāni Svārpstonu nopirkām šo aktīvu, lai pelnītu, un pēdējo gadu laikā uzņēmuma zaudējumi bijuši lielāki par miljonu, tāpēc kaut kas ir jāmaina," sacīja Maršāns. "Negribu vainot iepriekšējo vadību, ka tā bijusi viņu ļaunprātība vai nemākulība, bet mums nesakrīt nākotnes ieceres, līdz ar ko būvējam augšu no jauna."

Nākotnē uzņēmums turpinās domāt par attīstību, un nekāda sašaurināšanās vai žurnālu izdošanas pārtraukšana nav paredzēta. "Mums ir plāni, ir arī doma iet kaut kur starptautiski ārā, bet tie pagaidām ir plāni, kas, visticamāk, šī gada laikā realizēsies, bet šobrīd nevēlos par tiem runāt," piebilda Maršāns.

Kā ziņots, izdevniecības "Dienas žurnāli" direktore un galvenā redaktore Gorbunova vienojusies ar īpašniekiem par darba tiesisko attiecību pārtraukšanu.

Kā iemeslu Gorbunova min būtiski atšķirīgu skatījumu uz izdevniecības turpmāko darbību. Tomēr "šķiršanās process" esot bijis korekts, bez savstarpējām pretenzijām.

Viņa uzsver, ka 2015. gadu SIA "Izdevniecība "Dienas žurnāli"" aizvadījusi radoši un finansiāli veiksmīgi un "gada pārskats, neraugoties uz sarežģīto tirgus situāciju, izskatīsies ievērojami labāk nekā 2014. gadā". Arī šis gads izdevniecībai esot sācies veiksmīgi – ar abonentu skaita pieaugumu.

Pērn novembrī AS "Diena" informēja par tai piederošo uzņēmumu SIA "Dienas mediji", SIA "Izdevniecība "Dienas žurnāli"", SIA "Izdevniecība Dienas bizness" un SIA "RPD", kas nodarbojas ar izdevējdarbību, pārdošanu.

SIA "Dienas Bizness" un SIA "Izdevniecība Dienas žurnāli" iegādājās divi koncerna ilggadējie padomes locekļi Maršāns un Svārpstons. Abus uzņēmumus iegādājies Maršānam un Svārpstonam vienādās daļās piederošā SIA "SM Investīcijas". Darījums noslēdzās pērnā gada 17. novembrī. Darījuma summa netiek atklāta.

"Dienas žurnāli" izdod tādus žurnālus kā "Ilustrētā Junioriem", "Ilustrētā Pasaules Vēsture", "Una", "Dari Pats" u.c.

SIA "Izdevniecība Dienas žurnāli" apgrozījums 2014. gadā bija 3,340 miljoni eiro, bet zaudējumi sasniedza 212 030 eiro. Pērn uzņēmums strādājis ar minimāliem zaudējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!