Foto: LETA

Vienam no lielākajiem Latvijas uzņēmumiem AS "Elko Grupa" "SEB banka" kopā ar "Nordea" banku piešķīrusi finansējumu 45 miljonu ASV dolāru (23 miljonu latu) apmērā, portālu "Delfi" informēja "SEB bankas" pārstāve Agnese Strazda.

Finansējums piešķirts uz vienu gadu kā apgrozāmo līdzekļu kredītlīnija, lai atbalstītu "Elko Grupa" biznesa attīstību. "SEB bankas" finansējuma daļu veido 35 miljonus ASV dolāru, bet "Nordea" – 10 miljonus ASV dolāru.

Finansējums tiks izmantots, lai turpinātu kompānijas izaugsmi un veicinātu biznesa mērķu sasniegšanu.

"SEB bankas" Lielo uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes vadītājs Kārlis Danēvičs saka, ka šis ir bijis viens no tehniski sarežģītākajiem, tai pat laikā arī visinteresantākajiem bankas darījumiem pēdējo gadu laikā Baltijas valstīs.

"Elko grupas" prezidents Egons Mednis sacījis, ka ar šo darījumu kompānija ir refinansējusi esošās saistības 29 miljonu ASV dolāru (14,8 miljonu latu) apmērā un piesaistījusi papildu līdzekļus 16 miljonu ASV dolāru (11,2 miljonu latu) apmērā. Tas ļaus "Elko Grupai" turpināt palielināt tirgus daļu galvenajos mērķa tirgos un sasniegt citus nospraustos biznesa mērķus gan šajā gadā, gan arī nākotnē.

AS "Elko Grupa" dibināta 1993.gadā un ir viens no Latvijas lielākajiem uzņēmumiem. Uzņēmuma galvenais darbības virziens ir datortehnikas un elektronikas preču vairumtirdzniecība Baltijā, Centrālajā un Austrumeiropā un NVS.

Uzņēmums pārstāv vairāk nekā 70 ražotājus un pārdod to preces vairāk nekā 5400 mazumtirgotājiem, vietējiem datortehnikas ražotājiem un sistēmu integratoriem. "Elko Grupa" piedāvā vairāk nekā 9000 produktu nosaukumu no pasaules pazīstamākajiem piegādātājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!