Foto: PantherMedia/Scanpix

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa ierosinājusi Latvijas būvfirmas AS "BMGS" maksātnespējas lietu, liecina Maksātnespējas subjektu datu bāzē pieejamā informācija.

Saskaņā ar datiem Tiesu informatīvajā sistēmā "BMGS" maksātnespējas pieteikumu iesniegusi SIA "7.Projekts".

Kā informēja Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas priekšsēdētājas palīgs Jānis Jaksons, tiesnesis Raimonds Buls minēto maksātnespējas lietu izskatīs 25.aprīlī plkst.13.

"BMGS" prezidents Viktors Para biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja, ka uzņēmums ar "7.Projektu" jau šo jautājumu ir atrisinājis un parakstīts dokuments, ka "7.Projekts" savu prasību tiesai atsauks.

"Tās ir kārtējās muļķības, kādas bieži notiek, spēlējoties ar maksātnespējas pieteikumiem. "7.Projekts" bija apakšuzņēmēji vienā no mūsu objektiem, viņu paveiktajā darbā tika konstatēts brāķis, tāpēc daļa paredzētās summas netika samaksāta - runa ir par aptuveni 150 000 latu. Radās konflikts un "7.Projekts" iesniedza tiesā maksātnespējas pieteikumu," skaidroja Para.

Kā ziņots, šā gada martā Lietuvas valsts kompānija "Klaipedos nafta" noslēdza līgumu ar "BMGS" par Klaipēdas sašķidrinātās dabasgāzes termināļa krasta infrastruktūras projektēšanas un celtniecības darbiem.

BMGS apņēmās šos darbus paveikt līdz 2014.gada 1.oktobrim par summu, kas nepārsniedz 27,19 miljonus eiro (19,1 miljonu latu), nerēķinot pievienotās vērtības nodokli.

Lai līgums stātos spēkā, tas vēl bija jāapstiprina "Klaipedos nafta" akcionāru pilnsapulcē.

Akciju sabiedrībai "BMGS" savukārt informē, ka maksātnespējas pieprasījums ir nepamatots, jo nepastāv neviena Maksātnespējas likumā noteiktā maksātnespējas pazīme, būvfirmai ir pietiekami daudz līdzekļu, tā ir izpildījusi visas saistības un nekavē nevienas saistības izpildi. "BMGS" uzskata, ka maksātnespējas pieteikums ir tikai mēģinājums izdarīt spiedienu uz uzņēmumu, nevis tiesiskā ceļā risināt saimniecisku strīdu.

Summa, kuru vēlas saņemt SIA "7 Projekts", ir tikai viena divdesmitā daļa no "BMGS" konsolidētā apgrozījuma, kas 2012. gadā bija aptuveni 40 miljoni latu. Akciju sabiedrības peļņa 2012. gadā ir bijusi aptuveni 1,5 miljoni latu, norāda "BMGS".

Saimnieciskais strīds starp "BMGS" un "7 Projektu" izveidojās par SIA "7 Projekts" kā apakšuzņēmēja kanalizācijas paplašināšanas un rekonstrukcijas nekvalitatīviem darbiem, skaidro "BMGS". Pagājušajā nedēļā "BMGS" noslēdza ar "7 Projektu" izlīgumu.

"Mūsu uzņēmuma darbības rezultāti ir bijuši ļoti veiksmīgi, mums, protams, nav nevienas maksātnespējas pazīmes, tāpēc ir ļoti skumji, ka likumdošana pieļauj ar maksātnespējas pieteikumiem izdarīt spiedienu uz uzņēmumu pirms strīda risināšanas tiesas ceļā, nekavē graut uzņēmuma reputāciju laikā, kad tiek būvēti nozīmīgi objekti un slēgti līgumi kā iekšējā, tā arī eksporta tirgos. Jā, pašlaik tiek slēgts nozīmīgs līgums ar lielu pasūtītāju Lietuvā, un es ceru, ka kaimiņvalsts uzņēmumu neietekmēs mēģinājumi notikušo pasniegt kā sensāciju, un, pieņemot lēmumu, tas balstīsies tikai uz objektīvu mūsu iespēju izvērtējumu", uzskata "BMGS" valdes priekšsēdētāja vietniece Svetlana Afanasjeva.

Kā ziņots, būvfirmas "BMGS" konsolidētais apgrozījums 2011.gadā bija 39,1 miljons latu, un tas ir par 4,7% lielāks nekā 2010.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

2010.gadā "BMGS" strādāja ar 37,35 miljonu latu konsolidēto apgrozījumu.

"BMGS" konsolidētā peļņa 2011.gadā bija 538 138 latu, un tā bija par 24,7% mazāka nekā 2010.gadā, kad konsolidētā peļņa bija 714 645 lati.

AS "BMGS" pamatdarbība ir hidrotehniskā celtniecība, tiltu būvniecība, kā arī pāļu pamatu izveidošana. Uzņēmums veic betona ražošanu, dzelzsbetona konstrukciju un metāla konstrukciju ražošanu, sniedz ģeotehnikas pakalpojumus, iznomā mehānismus celtniecības darbu veikšanai.

"BMGS" hidrotehniskās un civilās būvniecības jomā darbojas vairāk nekā 50 gadus. Kompānijas galvenais darbības virziens ir ostu būvju, jebkura tipa pāļu pamatņu, tiltu, dzelzceļu būvju celtniecība, kā arī tiek piedāvāti pakalpojumi projektēšanas un ģeotehniskās izpētes jomā.

"BMGS" ir 1952.gadā dibinātā "Tresta Baltmorgidrostroj" tiesību pārņēmēja. Uzņēmuma lielākais akcionārs ir Viktors Para, kuram pieder 25% akciju. Uzņēmuma akcionāri vēl ir 80 fiziskas personas un divas juridiskas personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!