Foto: Publicitātes foto

Lai iedzīvotāji veikalu plauktos varētu atpazīt vietējo vistas gaļas produkciju, kas izgatavota tikai no Latvijā audzētu vistu gaļas, tiek ieviesta atpazīstamības zīme "100% Latvijā audzēts dzīvnieks". Turpmāk tā savu produkciju marķēs AS "Putnu fabrika Ķekava" un SIA "Lielzeltiņi", portālu "Delfi" informēja "Ķekava" valdes priekšsēdētājs Andris Vilcmeiers.

"Jaunizveidotā atpazīstamības zīme būs orientieris Latvijas iedzīvotājiem pašmāju vistas gaļas izvēlē. Zīme "100% Latvijā audzēts dzīvnieks" apliecina, ka gaļai izmantotais dzīvnieks ir dzimis, audzis un arī pārstrādāts Latvijā, ievērojot visas likumdošanas prasības. Šāda zīme būs izvietota uz visas zīmolu "Ķekava" un "Bauska" produkcijas, to skaitā gan svaigās vistas gaļas, gan pārstrādātās produkcijas, kopskaitā ap 240 produktiem. Vienlaikus mēs aicinām tai pievienoties ikvienu Latvijas gaļas nozares uzņēmumu, kas ražošanā izmanto Latvijā audzētu dzīvnieku gaļu atbilstoši normatīvajām prasībām," stāsta Vilcmeiers.

Viņš norāda, ka putnu gaļas patēriņš regulāri pieaug. Prognozes liecina, ka pasaulē līdz 2022.gadam tas pieaugs par aptuveni 9%, kas vairāk nekā divas reizes pārsniedz cūkgaļas un liellopu gaļas patēriņa pieauguma prognozes (3-4%).

"Ķekava" un "Lielzeltiņi" ir vienīgie putnu gaļas lielražotāji Latvijā, kas ražo vistas gaļas produkciju no pašu audzētiem putniem, kuru kopskaits abās ražotnēs sasniedz 1,7 miljonus.

"Ķekava" šobrīd strādā 600 darbinieki. Uzņēmums ražo vairāk nekā 240 dažādus vietējas izcelsmes produktus, savukārt  "Lielzeltiņi" nodrošina darbu 430 darbiniekiem, ražojot vairāk nekā 50 dažādus produktus, kas tiek ražoti tikai no pašu audzētiem cāļiem.

Kā ziņots, Lietuvas uzņēmums parakstījis vienošanos ar privātpersonām un juridiskām personām par 87% "Ķekavas", 100% SIA "Broileks", 100% SIA "Cerova" un 100% SIA "Lielzeltiņi" akciju un daļu iegādi. Darījumu pilnīga noslēgšana bija atkarīga no daudzu nosacījumu izpildes, tostarp atļaujas saņemšanas no Konkurences padomes, kas tika saņemta pērn 28.oktobrī.

"Linas Agro" uzņēmumu akciju un daļu iegādei tērēja ap 12,5 miljonus eiro, prognozējot, ka iegādājamo uzņēmumu apgrozījums nākotnē sasniegs aptuveni 70 miljonus eiro gadā.

Holdingkompānijā "Linas Agro Group" iekļauti 28 Lietuvas, Latvijas, Igaunijas un Dānijas uzņēmumi. Kopš 2010.gada 17.februāra kompānija iekļauta NASDAQ OMX Viļņas biržā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!