Foto: DELFI

DNB banka piešķīrusi finansējumu konditorejas izstrādājumu ražotājam "Junge" 922 500 eiro apmērā. Šis finansējums tiks izmantots konditorejas izstrādājumu ražotnes būvniecībai Madonā, kā arī konditorejas un maizes ražošanas tehnoloģisko iekārtu kompleksa un miltu uzglabāšanas, padeves un svēršanas sistēmu iegādei, portālu "Delfi" informē banka.

Uzņēmums "Junge", kam pieder konditorejas izstrādājumu tirdzniecības vietas "Junge" un "Kūku paradīze", ir dibināts 2002. gadā. Tā pamatdarbības veids ir maizes un konditorejas izstrādājumu ražošana, mazumtirdzniecība un vairumtirdzniecība. Uzņēmuma akcionāri ir Vācijas kompānija "Konditorei Junge GmbH & Co" (40%), Kaspars Garlejs (40%) un Aiva Garleja (20%).

"Ir prieks uzsākt sadarbību ar aizvien jauniem vietējiem ražotājiem. Un šajā gadījumā uzņēmums ir jau iekarojis savu vietu ne tikai lokālajā tirgū, bet arī Vācijā," komentē DNB bankas valdes loceklis un viceprezidents Lauris Macijevskis.

Viņš uzsver to, ka kompānijai jau ir vairāk nekā 15 gadu pieredze sava biznesa virzīšanā gan vietējā, gan ārzemju tirgū. Tādēļ banka pārliecināta par "Junges" jaunās ražotnes pozitīvu ietekmi attīstībā.

"Ņemot vērā nepieciešamo investīciju apmēru, pirms tam tika ieguldīts liels darbs un laiks, gan sagatavojot un izvērtējot projektu, gan veicot sarunas ar banku. Mūsu uzņēmums tika rūpīgi izvērtēts no dažādiem rakursiem, lai izvairītos no iespējamiem finanšu riskiem," stāsta "Junges" līdzīpašnieks Kaspars Garlejs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!