Foto: DELFI

Kopš februāra, kad AS "Laima" veikaliem sāka piedāvāt jauna veida šokolādes konfektes "Fantāzija", Latvijā pārdots rekordliels apjoms šo konfekšu - 36 tonnas jeb 36 590 kilogrami, informē uzņēmums.

Tas veido 26% kopējā šajā laikā pārdoto "Laimas" konfekšu īpatsvara, aplēsts uzņēmumā.

"Tas ir rekords, ko nebijām plānojuši, bet esam piedzīvojuši. Jo Laima slaveno konfekti "Serenāde" vidēji mēnesī pārdod 13 tonnas. Ja Latvijā joprojām dzīvo 2,3 miljoni iedzīvotāju, tad, aprēķinot uz vienu iedzīvotāju, varam domāt - katrs iedzīvotājs jau apēdis divas konfektes "Fantāzija", jo vienas konfektes svars ir 7 grami. Tātad – nogaršojis abas "Fantāzija" garšas. Pateicamies Latvijas saldummīļiem par tik atzinīgu attieksmi," norāda AS "Laima" mārketinga vadītāja Dace Kokina.

"Fantāzija" ir jauna konfekšu sērija, kurā ietilpst konfektes ar pralinē pildījumu un veselu riekstu vidū, konfektes ar gaišu jogurta pildījums ar zemeņu krispu gabaliņiem un konfektes, kur vienā konfektē ir divu veidu pildījumi, viens šokolādes pildījums, otrs – apelsīnu pomādes.

AS "Laima" jauna veida konfektes "Fantāzija" uzsāka ražot 2011. gada sākumā pēc jaunu tehnoloģiju ieviešanas. Investīciju kopējais apjoms - 765 tūkstošu latu.

AS "Laima" ir lielākais šokolādes un saldumu ražotājs Baltijā, kurā šokolādes ražošana joprojām tiek veikta pēc klasiskās pilnā cikla ražošanas metodes, ko 1870.gadā ieviesa fabrikas dibinātājs Teodors Rigerts.

AS "Laima" lielākais īpašnieks ir Latvijas uzņēmējiem piederošā AS "Nordic Partners", kura iegādājusies 51% kapitāldaļu starptautiskajā "Nordic Partners Limited" holdingā. "Nordic Partners" un tam piederošo uzņēmumu lielākais akcionārs ir Daumants Vītols - viens no pirmajiem vērienīgā holdinga dibinātājiem, kurš ilgstoši strādājis un vadījis arī vairākus holdinga pārtikas un nekustamā īpašuma uzņēmumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!