Foto: LETA

Rīgas apgabaltiesa otrdien skata strīdu starp AS "Laima" un AS "Rīgas piena kombināts" par saldējumu produktu grupas preču zīmes atzīšanu par spēkā neesošu.

"Laima" prasību tiesā iesniedza par "Laimas" saldējumu "Serenāde" un "Vāverīte" preču zīmes aizsargāšanu, jo "Rīgas piena kombināta" preču zīmes vairākiem "Ekselences" saldējumiem ir ļoti līdzīgas.

Tiesai bija jāskata pieteikums par prasības nodrošināšanu, tomēr atbildētāju pārstāvis zvērināts advokāts Mārcis Krūmiņš iesniedza noraidījumu tiesnesim Valdim Vazdiķim. Tajā viņš norādīja, ka tiesnesis nav ņēmis vērā, ka "Laima" nav iesniegusi zaudējumu aprēķinu savai prasībai. Tāpat prasības pieteikumā neesot pievienoti pierādījumi par "Laimai" nodarītajiem zaudējumiem. Tāpat tiesneša noteiktā valsts nodeva 150 latu apmērā ir nepamatoti maza.

Savukārt "Laimas" pārstāvis norādīja, ka "Rīgas piena kombināta" saldējumu produkcija tirgū atrodas jau kādu laiku, tāpēc uzņēmumam ir grūti aprēķināt peļņas kritumu.

Patlaban lēmuma pieņemšanai ir pasludināts pārtraukums līdz plkst.13.40.

Kā paskaidroja "Laimas" pārstāve Rita Voronkova, diemžēl pēc labi sāktām sarunām par potenciālo mierizlīgumu viena gada garumā tas netika panākts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!