Foto: LETA

Latvijas kuģošanas kompānijas "Latvijas Kuģniecība" padomes loceklis Džovanni Fadžoli (Giovanni Fagioli) netiešā veidā palielinājis līdzdalību kompānijas kapitālā līdz 15,43%, liecina paziņojums biržai "Nasdaq Riga".

Publiskotā informācija atklāj, ka Fadžoli ar akciju fonda "FH S.p.A." meitaskompānijas "Fondo H Estonia" starpniecību aprīļa vidū piederēja 30 865 362 "Latvijas Kuģniecības" akciju.

Paziņojumā Finanšu tirgus un kapitāla komisijai "Fondo H Estonia" norāda, ka akcijas iegādātas par 795,8 tūkstošiem eiro.

Iepriekš Fadžoli ar akciju fonda "FH S.p.A." starpniecību piederēja 28 824 918 akciju, kas veidoja 14,21% no kompānijas kapitāla.

"Latvijas Kuģniecības" lielākā akciju īpašniece ir "Ventspils nafta" (49,94%).

"Latvijas Kuģniecība" veic kravu pārvadājumus visās pasaules jūrās un okeānos, apmāca un komplektē starptautiskajām konvencijām atbilstošas apkalpes, kā arī piedāvā kuģu tehnisko menedžmentu saviem un citu kuģniecību kuģiem. "Latvijas kuģniecības" lielākā īpašniece ir holdingkompānija "Ventspils nafta". Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!