Foto: LETA
Piena ražotāju kooperatīvu izveidotais piena pārstrādes uzņēmumas "Latvijas piens" šogad ir sācis eksportu uz Dubaiju un līdz gada beigām cer sākt realizēt produkciju Dānijas tirgū, sacīja uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Anita Skudra.

Viņa pastāstīja, ka uzņēmums šogad ir piesaistījis jaunus eksporta tirgus, tostarp Dubaiju, un tāpat "Latvijas piens" šogad mēģināja eksportēt produkciju arī uz Serbiju, kas ir ļoti sarežģīts tirgus. "Mēs šobrīd strādājam pie tā, lai mēs attīstītu eksportu uz Dānijas tirgu, jo šis tirgus līdz tam mums nebija. Mēs ļoti ceram, ka līdz gada beigām "pieslēgsim" arī Dāniju," sacīja Skudra, piebilstot, ka uzņēmumam vairāk nekā gadu ir pastāvīgie sadarbības partneri citās Skandināvijas valstīs - Zviedrijā un Somijā un ar šīm valstīm sadarbība turpinās.

"Intensīvi skatāmies arī uz visiem citiem tirgiem. Tūlīt dosimies uz izstādi "Anuga" Ķelnē, pēc tam uz Ķīnas izstādi. Tā kā darba grafiks līdz Ziemassvētkiem ir saspringts," atzina Skudra.

Kā vēstīts, "Latvijas pienu" ir piemeklējušas finanšu grūtības saistībā ar kopējo tirgus situāciju piena nozarē. Tostarp viens no uzņēmuma īpašniekiem - kooperatīvs "Trikāta KS" - plāno pārdot tam piederošās "Latvijas piena" kapitāldaļas (53,66%) tāpēc, ka uzņēmums par iepirkto pienu kooperatīvam ir parādā 3,037 miljonus eiro. Par kapitāldaļu iegādi interesi esot izrādījuši vairāki potenciāli pircēji no ārvalstīm un Latvijas, tostarp kooperatīvs "Latraps", kam jau pieder "Latvijas piena" kapitāldaļas.

"Latvijas piens" ir četriem kooperatīviem - "Trikāta KS" (53,664%), "Dzēse" (20,839%), "Latraps" (19,622%) un "VAKS" (5,875%) - piederošs uzņēmums, liecina datubāzes "Lursoft" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!