Foto: LETA

Nākamā gada pavasarī ēdināšanas kompānija AS "Lido" plāno sākt darbību Vācijas tirgū, atverot restorānus Berlīnē, informē "Lido" valdes priekšsēdētāja Rita Auziņa.

Precīzu investīciju apjomu viņa nenorāda, taču piebilst, ka Vācijas tirgū plānots īstenot investīciju projektus vairāku miljonu eiro apmērā.

Taču par šiem attīstības plāniem plašāku informāciju "Lido" sniegs brīdī, kad būs noslēgti līgumi un zināmi precīzi restorānu atvēršanas datumi, atzīmē Auziņa.

Jau vēstīts, ka kompānija "Lido" sadarbībā ar nekustamā īpašuma konsultācijas kompāniju "Colliers International" ("Colliers") centās sameklēt piemērotu tirdzniecības vietu Berlīnē, Vācijā, stāstīja Auziņa.

Iepriekš jau vēstīts, ka "Lido" tuvāko piecu gadu laikā plāno atvērt vairākus ēdināšanas uzņēmumus ārpus Latvijas. Auziņa teica, ka "Lido" pēta un analizē uzņēmuma attīstības potenciālu vairākās Eiropas valstīs.

"Esam izstrādājuši attīstības stratēģiju un sākuši sarunas ar vairākiem sadarbības partneriem Baltijas valstīs, Skandināvijā un Vācijā," atklāja Auziņa, piebilstot, ka sīkāka informācija tiks sniegta, līdzko būs noslēgti konkrēti līgumi un skaidri termiņi.

Kā ziņots, pērn ēdināšanas kompānijas "Lido" apgrozījums audzis par 17% un, noslēdzot pārskata gadu, sasniedza 33,16 miljonus eiro, taču uzņēmums pērn cieta zaudējumus 888 957 eiro apmērā, liecina "Firmas.lv" informācija. Zaudējumi ir saistīti ar nekustamo īpašumu vērtības samazinājuma atzīšanu 2014. gadā, bet tie neietekmē uzņēmuma pamatdarbību, iepriekš informēja uzņēmumā.

AS "Lido" struktūrā ir Rīgā strādājoši deviņi bistro, divi "Lido" bistro Tallinā, gaļas un kulinārijas ražošanas bāze, alus darītava, konditoreja, veikals un veikals-kafejnīca "Ķirsons" Rīgā.

Uzņēmums dibināts 1991. gadā. Tā pamatkapitāls ir 927 427 eiro. Uzņēmuma dibinātājs, ilggadējais īpašnieks un vadītājs Gunārs Ķirsons patlaban ieņem "Lido" padomes priekšsēdētāja amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!