Foto: LETA

Finanšu grūtībās nonākušais Liepājas metalurģijas uzņēmums "Liepājas metalurgs" (LM) jūlijā plāno atsākt ražošanu, kas apturēta kopš maija vidus, pastāstīja uzņēmuma akcionārs Sergejs Zaharjins.

Pēc viņa teiktā, šāds lēmums pieņemts trešdien LM akcionāru tikšanās laikā ar uzņēmuma kreditoriem, kreditoru kluba pieaicināto konsultantu "Prudentia", uzņēmuma galveno ekonomisti Benitu Imbovicu, kā arī potenciālo LM investoru - Krievijas kalnrūpniecības un metalurģijas kompāniju "Daļpolimetall".

Zaharjins teica, ka "Daļpolimetall" sniegs atbalstu tam, lai LM jūlijā atsāktu darbību. "Uzņēmums "Daļpolimetall" vēl arvien izrāda nopietnu interesi par LM," sacīja Zaharjins.

LM akcionārs norādīja, ka pagaidām tas ir galvenais lēmums, kas pieņemts attiecībā uz LM tālāko darbību. Savukārt uzņēmuma padomes sēdi, kurā plānots lemt par valdes sastāvu, iecerēts rīkot jūlija beigās.

Zaharjins nevēlējās komentēt, vai pašreizējā uzņēmuma valde būtu jāmaina. "Jūlija beigās plānota sapulce, tad arī par šo jautājumu tiks lemts," sacīja Zaharjins.

Jau vēstīts, ka ir izskanējuši divi potenciālie LM investori - Krievijas kalnrūpniecības un metalurģijas kompānija " Daļpolimetall", ar kuru sarunas ir LM akcionāram Zaharjinam, un akcionāra Kirova Lipmana uzrunātais Krievijas koncerns "Rosenergomaš".

Investors LM tiek meklēts, jo uzņēmums ir nonācis finanšu grūtībās. Kompānijas pamatražošana apgrozāmo līdzekļu trūkuma dēļ ir pārtraukta. Savukārt uzņēmuma lielākie kreditori, tostarp Valsts kase, meklē risinājumus, kā grūtībās nonākušo kompāniju glābt. Liepājas tiesa ir ierosinājusi LM tiesiskās aizsardzības procesa lietu.

Valdība un LM kreditoru klubs akcionāriem pārmetuši bezdarbību un nevēlēšanos glābt uzņēmumu. Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts pieļāva iespēju, ka kreditoru klubs varētu vērsties pret LM akcionāriem par kompānijai nodarītajiem zaudējumiem.

LM ir lielākais darba devējs Liepājā - tas nodarbina aptuveni 2300 cilvēku. Uzņēmuma akcijas kotē "NASDAQ OMX Riga" otrajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!