Foto: Publicitātes foto
"Nordea" bankas Latvijas filiāle ir piešķīrusi finansējumu 21,6 miljonu eiro (15,1 miljons latu) apjomā privātajai ārvalstu kapitāla investīciju grupai "Nordic and Baltic Property Group" (NBP Group) biroju ēkas "Unity Biznesa Centrs" iegādei Rīgā, informē banka.

Finansējums tiks ieguldīts, lai sakārtotu šo īpašumu finanšu plūsmu, kā arī lai piesaistītu jaunus nomniekus, piedāvājot dažādus biroju risinājumus atbilstoši nomnieku vajadzībām.

"Nordea" bankas vadītājs Latvijā Jānis Buks atzīst, ka Unity Biznesa Centra iegāde ir apjomīgs nekustamā īpašuma darījums šajos ekonomiskajos apstākļos. "Tomēr, ņemot vērā "NPB Group" līdzšinēji veiksmīgo pieredzi komercīpašumu segmentā, esam pārliecināti par šī darījuma izdošanos ilgtermiņā," norāda bankas pārstāvis.

Savukārt "NBP Group" vadītājs Tomass Lindeborgs sola, ka gan šī biroju ēka, gan pagājušā gada rudenī iegādātās veselības klīnikas "Premium Medical" kontrolpakete nebūs vienīgās investīcijas Latvijā. "Pašlaik tiek apsvērta atsevišķu objektu iegāde gan Latvijā, gan arī pārējās Baltijas valstīs," pauž uzņēmuma pārstāvis, atg'dinot, ka "NBP Group" investīciju portfelī vēl ietilpst četri tirdzniecības centri un "Sokos" operēta viesnīca Krievijas ziemeļrietumu pilsētās, tai skaitā Sānktpēterburgā, "Ericsson" ražošanas ēka Igaunijā un viesnīca Lietuvā.

"NBP Group" šā gada rudenī ir papildinājusi savu investīciju portfeli, iegādājoties divas lielas biroja ēkas Rīgā – "Unity Biznesa Centru" Vienības gatvē, Pārdaugavā, un "Astras Biroju" Gunāra Astras ielā, Purvciemā.

"Unity Biznesa Centrs" ir viena no lielākajām biroju ēkām Rīgā ar kopējo iznomājamo platību 17 600 kvadrātmetri. Centrs orientējas uz lieliem nomniekiem un šobrīd ir vienīgā biroja ēka Rīgā, kas var piedāvāt līdz pat 3500 kvadrātmetriem vienam nomniekam vienā stāvā. Patlaban ēkā ir pieejami divi šādi stāvi. Visas telpas tiek piedāvātas ar pilnu iekšējo apdari un pielāgotas katra nomnieka vajadzībām.

"Colliers" partneris Deniss Kairāns atzīst, ka šie ir nozīmīgi darījumi Latvijas biroju tirgus segmentā un izaicinoši investoram, kurš īsā laika termiņā ir iegādājies 25 000 kvadrātmetrus biroju telpu, kas ir 5% no kopējā A un B klases biroju telpu fonda Rīgā.

"Nordic & Baltic Property Group" ir privātā ārvalstu kapitāla investīciju grupa, kas koncentrējās uz Ziemeļvalstīm, Baltijas valstīm, kā arī Krieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!