Foto: LETA
Pēc provizoriskajām aplēsēm nekonsolidētais farmācijas uzņēmuma AS "OlainFarm" apgrozījums 2014.gadā varētu sasniegt 80 miljonus eiro, bet peļņa - 14 miljonus eiro, portālu "Delfi" informē uzņēmuma valdes loceklis Salvis Lapiņš.

Savukārt konsolidētais apgrozījums plānots 90 miljonu eiro, bet konsolidētā peļņa - 15 miljonu eiro apmērā.

Kompānija plāno turpināt kāpināt aktīvo farmaceitisko vielu noietu, un paredz, ka piecu līdz septiņu gadu laikā tas varētu sasniegt vismaz 28 miljonu eiro apgrozījumu gadā. Pērn tas bija nedaudz virs pieciem miljoniem eiro.

Šogad "OlainFarm" koncentrēsies uz Vidusāzijas valstu - Tadžikistānas, Turkmenistānas, Kirgizstānas un Uzbekistānas - tirgu apguvi. NVS valstīs kompānija centīsies paplašināt arī SIA "Silvanols" produktu noietu. "OlainFarm" pērn iegādājās "Silvanola" kontrolpaketi.

Šogad attīstībā kompānija paredzējusi investēt vismaz 13 miljonus eiroTuvāko četru gadu laikā paredzēts izveidot jaunu nitrofurānu ražošanas cehu, kāpināt gatavo zāļu formu ražotnes jaudu, veikt notekūdeņu sistēmas rekonstrukciju, īstenot energoefektivitātes uzlabošanas pasākumus, ieguldīt kvalitātes sistēmas nodrošināšanā un uzlabošanā un ķīmiskās produkcijas ražošanā.

Iepriekš "OlainFarm" ziņoja, ka 2013.gadu plānoja noslēgt ar 8,8 miljonu latu peļņu, kas bija par nepilnu desmitdaļu mazāk nekā gadu iepriekš . Savukārt 2013.gada nekonsolidētais apgrozījums sasniedzis 45,4 miljonus latu (64,6 miljonus eiro), bet konsolidētais apgrozījums - 52,8 miljonus latu (75,1 miljona eiro). Konsolidēta peļņa tika prognozēta 8,8 miljonu latu (12,5 miljons eiro), nekonsolidētā peļņa - 7,5 miljonu latu (10,7 miljonu eiro) apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!