Foto: Publicitātes attēli

"Orkla Confectionery & Snacks Latvija" arvien izvērtē, kur būvēt jauno ražotni – pašreizējās "Staburadzes" ražotnes teritorijā Rīgā, Artilērijas ielā, vai arī kaut kur Rīgas tuvumā, portālam "Delfi" teica uzņēmuma Sabiedrisko attiecību un komunikācijas vadītāja Lineta Mikša.

Šā gada janvārī "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" paziņoja par plāniem būvēt jaunu un multifunkcionālu ražotni Latvijā, pārceļot uz to ražošanu no pašreizējās "Laimas" ražotnes Miera ielā.

Mikša portālam "Delfi" skaidroja, ka tiek izpētītas divas iespējas – jauno ražotni būvēt pašreizējās "Staburadze" ražotnes teritorijā Rīgā, Artilērijas ielā, vai arī kaut kur Rīgas tuvumā. "Kamēr nav pieņemts lēmums par jaunās ražotnes būvniecības vietu, nav iespējams precīzi pateikt investīciju apmērus. Taču aptuveni tie varētu būt vismaz 15 miljoni eiro, ja ražotne tiks celta "Staburadzes" teritorijā, savukārt, ja tā tiks celta Rīgas tuvumā, investīcijas būs daudz lielākas," viņa teica.

Pagaidām konkrētāks lēmums nav pieņemts: "Abas iespējas pašlaik tiek rūpīgi izvērtētas un mēs plānojam pieņemt lēmumu 2017. gada laikā. Jaunās ražotnes būvniecību plānots pabeigt līdz 2019. gada beigām," klāstīja Mikša.

Pēc viņas teiktā, notiek sarunas par abiem variantiem. "Lēmums par labu vienai vai otrai izvēlei būs saistīts ar mūsu ilgtermiņa stratēģisko vīziju par "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" attīstību. Tas ir daudzpusīgs lēmums, kurā tiek izvērtētas potenciālās ražošanas iespējas, loģistikas organizācija, investīciju līmenis, ilgtspējība un citi faktori," minēja uzņēmuma pārstāve.

Līdz ar jauno ražotni iecerēts stiprināt "Laimas" un citu "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" zīmolu pozīcijas vietējā tirgū, kā arī izvērst eksportu no Latvijas.

Mikša norāda: "Mēs varēsim attīstīt daudz modernāku un efektīvāku ražošanu, nodrošināt nemainīgu produktu kvalitāti, plānot efektīvāku piegādes ķēdi un loģistiku, kā arī nodrošināt labākus darba vides apstākļus mūsu darbiniekiem."

Jau vēstīts, ka jaunā ražotne nodrošinās jaunas ražošanas iespējas šokolādes un citu saldumu segmentā, tostarp iespēju ražot produktus citiem "Orkla" uzņēmumiem.

Trīs gadu laikā uz jauno ražotni tiks pārcelta ievērojama daļa "Laimas" produkcijas ražošanas, kamēr noteikta daļa ražošanas tiks pārvietota arī uz citiem "Orkla" māsasuzņēmumiem reģionā.

"Laimas" biroja ēka Miera ielā saglabāsies kā "Laimas" galvenā mītne, kurā uzturēsies uzņēmuma vadība, produktu attīstības, mārketinga, pārdošanas un administratīvā komanda. Tāpat tajā atradīsies "Laimas šokolādes muzejs".

"Orkla Confectionery & Snacks Latvija" ir viens no vadošajiem šokolādes un konditorejas izstrādājumu, kā arī uzkodu ražošanas uzņēmumiem Baltijas valstīs. "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" pārstāv tādus produktu zīmolus kā "Laima", "Selga", "Staburadze", "Ādažu Čipsi" un "Taffel". Uzņēmums eksportē preces uz gandrīz 30 valstīm, tajā kopumā strādā vairāk nekā 1000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!