Foto: LETA

Viesnīcas izveidē bijušajā Iekšlietu ministrijas centrālajā ēkā Rīgā, Raiņa bulvārī, plānots investēt 30 miljonus eiro (21,084 miljonus latu), pastāstīja Latvijas lielākās būvkompānijas "Skonto būve" valdes priekšsēdētājs un lielākais īpašnieks Guntis Rāvis.

Viņš norādīja, ka pašlaik ir pabeigta ēkas apsekošana, kurā novērtētas gan tās konstrukcijas, gan saglabājamās daļas. Tāpat ir sagatavots viesnīcas izveides skiču projekts, kā arī notiek sarunas ar potenciālajiem investoriem un viesnīcas operatoriem. "Līdzko šīs sarunas būs galā, mēs sāksim ēkas rekonstrukciju," sacīja Rāvis.

"Skonto būves" vadītājs atzina, ka pagājušā gada otrajā pusē potenciālo partneru interese bija pilnībā pazudusi, taču šā gada februārī nezināmu apsvērumu ietekmē tā beidzot sāk atjaunoties.

Rāvis informēja, ka jaunajā viesnīcā paredzēti 200 numuriņi un tās izveides izmaksas varētu būt 30 miljoni eiro. Pēc viņa teiktā, viesnīcu varētu pārvaldīt pasaules vadošie operatori, kuri Latvijā līdz šim nav pārstāvēti. "Patlaban mēs risinām sarunas ar trim operatoru kompānijām," viņš klāstīja.

Tas, kad varētu sākt bijušās Iekšlietu ministrijas ēkas rekonstrukcijas projektu un kad varētu pabeigt pārbūvi, būs atkarīgs no valsts kopējās ekonomiskās situācijas, minēja Rāvis, uzsverot, ka investori vēlas redzēt, kas notiks ar Latviju, vai uz šejieni vispār kāds brauks, jo viesnīca ir nepieciešama tikai tad, ja ir cilvēki, kuri uz šejieni brauc. "Tā kā ātrāk par pusgadu tur noteikti nekas nenotiks," atzina Rāvis.

Jau vēstīts, ka Rāvis plāno pārveidot Iekšlietu ministrijas bijušo ēku Raiņa bulvārī par četru zvaigžņu viesnīcu. Projektu īsteno uzņēmums "6.dimensija", kas dibināts 2004.gadā un uz pusēm pieder Rāvim pastarpināti piederošam uzņēmumam "Grif 9" un Ivaram Milleram. "6.dimensijas" pamatkapitāls ir 500 tūkstoši latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!